Visita al camp de treball «Coopera amb Reus» que enguany es desenvolupa al barri Gaudí

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Les regidores de Benestar Social, Montserrat Vilella, de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, i d’Ensenyament i Política Lingüística d’Ensenyament, Maria Dolors Sardà, visiten aquest dijous, 19 de juliol, a les 11.30 h el camp de treball «Coopera amb Reus», organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol, que enguany ha arribat a la 6a edició. Un total de 24 joves d’entre 14 i 1 7 anys participen del 7 al 21 de juliol en aquesta iniciativa: ajuden a millorar les condicions d’habitatge de les persones que, segons el criteri dels professionals de la regidoria de Benestar Social, més ho necessiten. D’aquesta manera, els i les joves també realitzen una tasca de sensibilització sobre la realitat social.

  Per tal de potenciar l’aspecte comunitari, totes les persones que participen del camp de treball s’allotgen a l’Escola Mowgli. Una proposta que s’ha fet a través del pla comunitari del Barri Gaudí, gestionat per l’àmbit de dinamització comunitària i cohesió social de la Regidoria de Benestar Social, ja que els tres habitatges on es realitzen les tasques del camp de treball s’ubiquen en aquesta zona de la ciutat.

  Aquest camp de treball forma part de l’oferta d’estiu de la Direcció general de Joventut del Departament de Treball Afers Socials i Famílies. I compta, a través d’un conveni amb l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració dels professionals de Joventut de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència.

  Els objectius de «Coopera amb Reus» són fomentar els valors de la solidaritat, la participació ciutadana i l’acció comunitària. Per aconseguir-ho s’incideix en dos àmbits de treball. D’una banda, la realització de tasques, com per exemple pintar les parets i els sostres interiors dels habitatges, per contribuir a la millora de les condicions de vida de les persones amb més dificultats socioeconòmiques. D’altra banda, la sensibilització amb les necessitats de les altres persones mitjançant la solidaritat.

  A més de pintar els habitatges, els i les joves realitzen altres activitats complementàries per conèixer millor el seu entorn, com excursions per la demarcació per observar la flora i la fauna del territori o la ruta del modernisme per adquirir coneixements sobre la història i la cultura de la ciutat.

  La Fundació Escolta Josep Carol
  La Fundació Escolta Josep Carol contribueix a enfortir el projecte educatiu d’Escoltes Catalans mitjançant el suport a la tasca associativa, la generació de pensament i el desenvolupament de projectes, serveis i recursos en l’entorn educatiu.