Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

Vilanova demana a la Generalitat l’ampliació dels polígons industrials

Avatar photo

Petició perquè el Port incorpori els usos educatius i d'investigació

Vilanova i la Geltrú demana a la Generalitat tirar endavant l’ampliació dels polígons industrials existents per permetre el creixement i el trasllat d’indústries locals i la implantació de noves activitats. En una reunió la setmana passada amb el secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, Francesc Sutrias, el director general d’Ordenació del Territori Urbanisme, Agustí Serra, i la directora de l’Incasòl Maria Sisternas, l’alcaldessa de la ciutat Olga Arnau i el regidor d’Urbanisme, Xavier Serra van demanar disposar de més sòl industrial al territori en la línia de promoure “la reindustrialització i la relocalització”, després de rebre diverses peticions d’empreses.

El regidor d’Urbanisme explica que a la reunió de dijous es va obrir “una via per poder començar a avançar en aquest possible planejament”. Per Xavier Serra “la lògica i les necessitats que comporta una indústria ens porta a pensar que ha de ser al voltant de la C-15, entre la C-31 i la C-32“. Serra creu que “seria la zona més adequada perquè ens dona la possibilitat de connectar amb les principals vies de comunicació amb Europa, amb Barcelona, Tarragona, el port…”.

En la trobada amb la Generalitat també es va tractar sobre la modificació dels usos contemplats en el Pla Especial del port de Vilanova i la Geltrú. L’alcaldessa i el regidor van demanar la incorporació de l’ús industrial a la zona que actualment és d’ús exclusivament comercial, fins que no es faci l’ampliació prevista que inclou aquestes activitats i també la introducció de les activitats educatives i d’investigació al port. “Seria un nou ús”, explica el regidor d’Urbanisme, “pensem que el port de Vilanova i la Geltrú té molts possibilitats de liderar l’economia blava, la sostenibilitat en les activitats marítimes.”

La reunió va servir també per parlar sobre el desenvolupament urbanístic de l’Eixample Nord. Xavier Serra recorda que “ara estem en el moment d’avançar en la tramitació urbanística i també de fer un nou conveni amb l’Incasol per resoldre la naturalització de la platja Llarga”, i destaca, sobretot, que el primer sector de l’Eixample Nord, per sobre de l’Hospital, és el que ha de donar resposta a la necessitat d’habitatge social i de protecció oficial de la ciutat. És el gran sector on podem desenvolupar polítiques socials d’habitatge.”

Un quart tema plantejat són les al·legacions al Pla Director Urbanístic de sòls no sostenibles. Segons declaracions del regidor d’Urbanisme, “coincidim en l’esperit del Pla, per tal de preservar territoris que tenen un interès natural, però creiem que la concreció del Pla s’ha de fer de la mà del municipi, tenint en compte la visió de l’ajuntament”. Serra creu que Santa Maria i la Muntanyeta, “amb els paràmetres urbanístics actuals, no són sostenibles però són necessaris pel seu entorn immediat i per la ciutat. Cal que treballem conjuntament per establir uns nous paràmetres que donin resposta a les necessitats de la ciutat”.

El regidor també puntualitza el sentit de les al·legacions fetes al Pla, sobre les urbanitzacions “quan parlem d’extinció no parlem de l’eliminació” diu. “Pensem que fins ara, amb la qualificació urbanística que tenen, no hem estat capaços de resoldre la situació que tenen aquestes urbanitzacions i creiem que des d’aquest Pla Director s’ha d’actuar per resoldre positivament la seva situació.”

La intenció del document d’al·legacions presentat des de l’Ajuntament “és posar sobre la taula la contradicció que suposa actuar en sòls que es preveu que puguin presentar problemes de sostenibilitat, i que es poden resoldre amb altres mecanismes de la normativa ja vigent, però no actuar en sòls que ja actualment presenten dèficits”.

Davant de la inquietud expressada per les comunitats veïnals dels tres sectors urbanitzables afectats pel document d’al·legacions, el regidor manifesta que en la reunió amb els responsables de la Generalitat “ja es va manifestar la voluntat municipal de presentar un nou document que matitzi l’al·legació, deixant clar que la voluntat de l’ajuntament és, juntament amb els propietaris, poder dotar dels serveis necessaris aquestes urbanitzacions buscant els mecanismes urbanístics convenients”.

La representació de la Generalitat i de l’Ajuntament es tornaran a trobar de nou en els pròxims dies per continuar tractant les qüestions urbanístiques que afecten el municipi, amb la voluntat de col·laboració mútua.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

VÍDEO: 2 joves denuncien una cafeteria de Girona que no els volia servir

Notícia següent

Vilafranca inaugura l’exposició “Josep Benet, en la desfeta i el redreç”

Notícies relacionades