Vila-seca inclou els aturats de llarga durada al Programa Impuls l’Ocupació

  El Ple Municipal de Vila-seca estima les al•legacions de Vila-seca en Comú per incorporar els aturats de llarga durada com a un nou supòsit als requisits dels beneficiaris dels ajuts del programa Impuls a l’ocupació

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  El Ple Municipal de Vila-seca va decidir en la sessió plenària celebrada el passat divendres estimar les al·legacions presentades pel Grup Municipal de Vila-seca en Comú per incorporar els aturats de llarga durada com a nou supòsit als requisits dels beneficiaris del Programa Impuls a l’Ocupació. Un cop estimades les al·legacions, s’han aprovat definitivament les Bases Reguladores Per a la Concessió d’Incentius a les Empreses i Nous Emprenedors Per a la Promoció de l’Ocupació Mitjançant el Programa Impuls a l’Ocupació.

  Els Comuns argumenten que l’atur de llarga durada és un fenomen que “afecta amb una major intensitat a certes categories de treballadors actius amb especials dificultats per trobar feina, com poden ser les dones, els joves, els majors de 45 anys i les persones amb diversitat funcional, col·lectius tots ells que compten amb dificultats especials d’accés a l’àmbit laboral”. Per aquest motiu, consideren molt positiu que a partir d’ara rebin una atenció específica en el disseny de les polítiques d’ocupació.

  Des de l’equip de govern, tal i com indica l’informe del Regidor de Dinamització Laboral, reconeixen que la proposta dels Comus d’incorporar els aturats de llarga durada a les bases “clarifica i amplia el nombre de persones aturades que es poden veure beneficiades.”

  Des de Vila-seca en Comú han manifestat que segurament “amb un altre equilibri de forces haurien estat encara més ambiciosos”. Però, “conscients del seu pes”, es donen per satisfets “amb les negociacions realitzades i amb el treball mantingut amb l’equip de govern per aconseguir aquesta millora”.