Vigilants de seguretat de Tarragona exigeix més mesures de protecció i un plus salarial de perillositat

    Més de mig centenar de persones reclamen a Tarragona un conveni “digne” per al sector, que amenaça amb la vaga indefinida

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Més de mig centenar de persones s’han concentrat aquest dimarts al migdia davant l’estació de ferrocarril de Tarragona per reclamar un conveni “digne” per al sector dels vigilants de seguretat privada. L’acció de protesta, organitzada pels mateixos membres del col·lectiu, ha servit per reclamar més mesures de protecció per fer front a les amenaces i agressions “diàries” que pateixen al seu lloc de treball, especialment en trens i estacions.

    Entre altres qüestions, reclamen poder disposar d’armilles antibales i d’armes, atès el nivell 4 d’alerta antiterrorista, i que se’ls consideri agents de l’autoritat. Un portaveu dels vigilants, Claudio Rebull, ha explicat que demanen un plus salarial de perillositat -equiparable al dels treballadors de Metro de Barcelona-, ja que el seu sou és d’uns 900 euros mensuals. En l’àmbit estatal, el col·lectiu està cridat a manifestar-se el 27 de setembre a Madrid i amenaça de convocar una vaga indefinida.