VÍDEO: Unes influencers famoses humilien dos nens negres regalant-los una banana i un mico de peluix

Les influencers, mare i filla, ja havien penjat abans vídeos pels quals van ser acusades de racisme.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Un cas escandalós de racisme que ja està sent investigat per la fiscalia brasilera: dues influencers, Kérollen Cunha i Nancy Gonçalves, estan sent investigades per les autoritats judicials de Rio de Janeiro per presumptes delictes racials contra dos nens negres.

Les dues influencers van difondre un vídeo a Tiktok un vídeo on ofereix a dos menors la possibilitat d’escollir entre guanyar diners o un regal sorpresa. Tots dos nens s’inclinen per la segona opció i el primer rep una banana, mentre que la nena obté un mico de peluix.

El nen negre que apareix al vídeo gravat i difós per les influencers, rebent una banana com a regal, ja havia estat abordat per les dones en una altra ocasió. Segons la delegada Rita Salim, de la Comissaria de Delictes Racials i Delictes d’Intolerància (Decradi), que va obrir una investigació per investigar el delicte de racisme.

RACISME RECREATIU?

El nen i la mare van ser escoltats al destacament policial. Els dos testimonis seran enviats a l’especialista encarregat d’investigar el cas. La investigació es va engegar després que l’especialista en dret antidiscriminatori Fayda Belo denunciés la parella en revelar que els dos nens haurien estat víctimes de ‘racisme recreatiu’.

L’advocada afirma que el vídeo presenta l’anomenat “racisme recreatiu”, que passa quan algú fa servir “la discriminació contra les persones negres amb el propòsit de divertir-se”.

A les imatges, Kérollen parla amb un noi negre en una vorera i li pregunta si li agradaria rebre un regal o 10 reals. El noi tria el regal, que és una banana. En altres imatges, s’acosta a una nena al carrer i li fa una proposta similar, oferint-vos l’opció d’escollir entre 5 reals o una caixa.

REINCIDENTS EN RACISME

Tots dos casos van passar a São Gonçalo. Els vídeos que circulen a les xarxes socials són de la influencer Kérollen, que té un canal on publica vídeos amb la seva filla Nancy. Té més d’1 milió de seguidors a Instagram i 13 milions a TikTok.

Els influencers van publicar una nota a Instagram sobre les acusacions de racisme. El document diu que ambdues estan consternades per les denúncies que se’ls han fet i que repudien qualsevol forma de discriminació racial.

No és la primera vegada que el duet mostra actituds racistes. El 2021 es van veure embolicades en una polèmica humiliant un conductor d’app, quan van publicar un vídeo on acusaven el conductor de tenir un vehicle amb “olor de podrit“. I una afirma que la mala olor provenia dels cabells del conductor. Igual que amb els vídeos actuals, l’enregistrament amb el conductor va ser eliminat després de viralitzar-se i generar crítiques.