VÍDEO: Paren un camioner i el convencen per afegir-se a la vaga

Els piquets han aturat el seu company i, després d'una conversa, s'ha afegit a la lluita

Els transportistes han iniciat aquest dilluns una aturada indefinida, a la qual han estat convocats per la Plataforma per a la Defensa del Sector de Transport de Mercaderies per Carretera Nacional i Internacional, que assegura representar les mitjanes i petites empreses que suposen el 85% del sector.

La plataforma, sense representació a l’òrgan de diàleg del sector amb l’administració -el Comitè Nacional del Transport per Carretera (CNTC)- justifica la convocatòria per la “gravíssima” situació del sector i unes condicions laborals “inadmissibles”, a allò que es suma l’alça del preu dels combustibles, accentuada per la invasió russa d’Ucraïna.

L’entitat ha enviat una llarga llista de reivindicacions als ministeris de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Treball i Economia Social, com la prohibició de la contractació dels serveis de transport per sota dels costos d’explotació i la de càrrega i descàrrega per part dels conductors i autònoms que facin la conducció dels seus vehicles, amb entrada en vigor de manera immediata.

En alguns casos, s’han viscut moments de tensió entre camioners a favor de la vaga i en contra d’ella. En canvi, ha sigut poc habitual veure imatges d’agermanament entre ells. Una d’aquestes excepcions és la d’aquest vídeo a Màlaga. Els piquets han aturat al seu company i, després d’una conversa, s’ha afegit a la lluita.