VÍDEO: Almenys 9 morts i 50 ferits en ensorrar-se una església durant un bateig

Les escenes dantesques s'han succeït en ensorrar-se el sostre d'una església que omplien més de 100 persones que assistien a un bateig.

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Almenys nou persones van morir i 49 més van resultar ferides aquest diumenge, després que el sostre d’una església s’esfondrés al nord de Mèxic durant un bateig, segons van informar les autoritats locals. Les persones que han perdut la vida, provisionalment, són 6 adults i 3 menors.

Es creu que 30 assistents al bateig més estarien atrapats sota la runa mentre els esforços de rescat han continuat durant la nit. Unes 100 persones eren al temple quan el sostre es va esfondrar, va informar la policia de l’estat de Tamaulipas.

Les càmeres de seguretat properes van captar el dramàtic moment de l’ensulsida de l’edifici, ple de gom a gom en aquell moment.

La Secretaria de Protecció Civil de Tamaulipas va publicar imatges de les restes de l’església de la Santa Cruz i va explicar que autoritats feien les tasques de recerca i rescat.

La policia estatal va assenyalar que a l’operatiu hi participen unitats de la Guàrdia Nacional, la policia de l’estat i de l’agència estatal de protecció civil, així com de la Creu Roja.

SEGUEIX EL RESCAT

Jorge Cuéllar, portaveu de la Secretaria de Seguretat estatal, va assegurar als mitjans que els ferits van ser traslladats a hospitals propers, mentre que 30 fidels més estarien atrapats sota la runa.

 

La Conferència de l’Episcopat Mexicà va emetre un comunicat en què va dir: “Ens unim en oració davant de la tràgica pèrdua de vides i les lesions patides per diversos fidels”.

El bisbe José Armando Álvarez, de la diòcesi de Tampico, va dir que el sostre va caure mentre els feligresos rebien la comunió a l’església de la Santa Cruz a Ciudad Madero, ubicada al costat de la ciutat de Tampico, a la costa del Golf de Mèxic.

La diòcesi va publicar més tard una llista d’unes 50 persones que havien estat hospitalitzades com a resultat de l’incident. El llistat incloïa un nadó de 4 mesos, tres nens de 5 anys i dos més de 9. No hi ha informació immediata sobre el seu estat.

“Amb esperança compartim que sota la runa, gràcies a la Divina Providència i al treball dels cossos de rescat, han sortit persones amb vida”, va escriure la diòcesi d’Álvarez en un missatge publicat a xarxes socials. “Seguim en oració”.

CAUSES PER DETERMINAR

Els murs no semblen haver cedit cap a l’exterior, i tampoc no hi havia indicis d’una explosió o una mica més enllà que una simple falla estructural.

L’agència de protecció civil va dir que aparentment els gossos no van detectar senyals de vida al principi, per la qual cosa es va implementar un mètode més antic que ha estat utilitzat en terratrèmols anteriors: enviar socorristes entre la runa per cridar i escoltar qualsevol mena de resposta.

A Mèxic hi ha hagut caigudes d’edificis durant terratrèmols, però el Servei Sismològic Nacional no va reportar cap activitat sísmica prou forta per causar un dany així en el moment de la caiguda.