‘Viatge a la Constel·lació Museu’ és el nom de l’activitat d’enguany de la Nit dels Museus

  Els directors i directores dels diferents museus i entitats que hi participen han presentat avui, al Museu del Port, l’activitat que es durà a terme el proper dissabte 19 de maig

  “Viatge a la Constel·lació Museu” és el nom de l’activitat de la Nit dels Museus, que se celebrarà el proper dissabte 19 de maig. Aquest dimecres, el Museu del Port de Tarragona ha estat l’escenari de la presentació d’aquesta activitat que les entitats museístiques i sales d’art de la ciutat programen de manera conjunta any rere any.

  A Tarragona, el Museu Bíblic Tarraconense, el Museu Diocesà, el Museu d’Art Modern, el Museu d’Història, el Museu Nacional Arqueològic, CaixaForum i el propi Museu del Port realitzen amb força èxit de públic l’activitat d’aquesta nit museística des de fa cinc anys. La coordinació corre a càrrec d’Auriga, Serveis Culturals.

  Cada any, les visites nocturnes guiades i gratuïtes d’aquesta nit que els museus obren les portes a la ciutadania/públic en general, en horari especial, se centren en una temàtica proposada internacionalment per l’ICOM (Consell Internacional dels Museus).

  Enguany, la temàtica serà “Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics”, la qual cosa permetrà interpretar les relacions dels museus amb la comunitat mitjançant el fil conductor de la comunicació. Cada entitat presentarà un objecte dins d’aquest perfil, generant un viatge comunicatiu entre museus tant des del punt de vista del coneixement com de la connexió dels espais museístics.

  El públic podrà participar en aquest “viatge” de manera guiada i a bord del trenet de la ciutat. La duració de l’activitat serà d’unes dues hores, amb reserva prèvia imprescindible a reserves@aurigasc.com, reserva que es podrà fer a partir del 7 de maig. Independentment, i durant els horaris nocturns que les entitats museístiques proposen, el públic podrà descobrir cada museu i tota la seva programació de manera gratuïta.

  Pel que fa al Museu del Port, iniciarà una activitat aquesta nit anomenada “La petita nit de la mar” per als nens i nenes que visitin el museu entre les 19 i les 22 hores.