Veïns de Bonavista es plantegen la independència del barri respecte de Tarragona

  S'ha creat una enquesta a través de la pàgina de Facebook 'Bonavista Información' per conèixer l'opinió dels veïns ddel barri sobre aquest aspecte

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  “T’agradaria que Bonavista fos un municipi independent de Tarragona?”. Aquesta és la pregunta que s’ha llançat a través de la pàgina de Facebook ‘Bonavista Información‘, la qual segueixen gairebé 3.000 veïns del barri i l’entorn d’aquest. L’enquesta, que acumula ja més de 400 vots, s’ha fet molt popular entre els veïns de l’encara barri tarragoní que no s’han pres pas aquesta proposta com una broma. En aquesta pàgina, a més, es reiteren les queixes cap a l’Ajuntament de Tarragona per la deixadesa al barri. Ara, sembla que els de Bonavista ho tenen clar: gairebé el 80% dels vots es decanten pel sí a la independència respecte a Tarragona.

  L’últim episodi va ser l’aparició de rates a un parc infantil del barri. Un vídeo on es podia veure les rates passejant per on acostuma a jugar la mainada es va fer viral les darreres setmanes i va alertar els veïns del barri, que es queixen de la deixadesa que pateix Bonavista per part del consistori tarragoní. A través de la pàgina de Facebook ‘Bonavista Información‘, però, es poden trobar molts més casos, com voreres plenes d’escombraries, o contenidors atapeïts que obliguen a acumular la brossa fora d’aquests. Farts de l’abandonament de l’Ajuntament de Tarragona, ara els veïns es plantegen la possibilitat que el barri es converteixi en un municipi independent.

  Tant els administradors de la pàgina ‘Bonavista Información‘ com la majoria de veïns s’ho plantegen com una proposta seriosa. Des de l’administració de ‘Bonavista Informació’ asseguren a través dels comentaris que s’estan “informant” i reconeixen que “és complex però no impossible”. Altres veïns, fins i tot, han proposat realitzar “un referèndum vinculant” i d’altres veuen l’adhesió a La Canonja com la millor opció.

  El mercadet, un benefici que els veïns tenen en compte

  Alguns residents del barri consultats per aquest mitjà han defensat que “no és una idea desgavellada”, ja que consideren que “Bonavista és el barri més abandonat per part de l’ajuntament”. Alguns argumenten que Bonavista dóna molts beneficis a Tarragona gràcies al gran mercadet dels diumenges, del qual es lucra l’ajuntament però després no s’inverteix en el barri. Per això, creuen que “es podria provar” el municipalisme de Bonavista, amb el mercadet com un dels principals beneficis. Altres, a més, agafen l’exemple de La Canonja i defensen que no els importaria que Bonavista deixés de ser un “barri pobre per ser un poble ric”. “Si aquesta és una solució per millorar el barri, no és una idea desgavellada”, asseguren.

  Tot i això, també existeixen els detractors de la proposta, que consideren que Bonavista, com a municipi, no generaria suficients beneficis per a gestionar-se de forma independent. Per la seva banda, des de l’Associació de Veïns de Bonavista, de moment, prefereixen no pronunciar-se al respecte. A hores d’ara, però, l’enquesta, que continuarà activa fins al pròxim dimarts 4 de setembre, acumula ja 436 vots, dels quals 337 (77%) es decanten pel Sí a la independència del barri, i 99 (23%) s’oposen al municipalisme de Bonavista.