Els veïns de Cervera decideixen canviar el nom del carrer dedicat al fundador de la Guàrdia Civil pel d’1 d’Octubre

    El Ple municipal haurà de ratificar dijous la proposta guanyadora del procés participatiu organitzat per la Paeria

    Els veïns de Cervera ha decidit que el carrer dedicat fins ara al Duc d’Ahumada, fundador de la Guàrdia Civil, prengui el nom d’1 d’Octubre. L’opció ha rebut el 48% dels vots dels prop de 400 cerverins que han participat en el procés participatiu que ha organitzat la Paeria arran de la iniciativa aprovada el 9 d’octubre pel Ple municipal per canviar el nom d’aquest carrer, com a mostra de rebuig a la violència exercida pels agents de la Guàrdia Civil i de la policia de l’Estat durant el referèndum de l’1-O. A banda d’1 d’Octubre, les altres quatre opcions que podien escollir els veïns de Cervera eren carrer de la Democràcia, de la Diversitat, Magdalena de Montclar i Dr. Josep Salvany Lleopart. El canvi de nom del carrer haurà de ser ratificat abans pel Ple municipal, que se celebrarà dijous, tot i que la consulta tenia caràcter vinculant.
    Prop de 400 veïns de Cervera, majors de 16 anys, han participat entre el 13 i el 18 de novembre en el procés participatiu organitzat per la Paeria cerverina per escollir el nou nom que haurà de prendre a partir d’ara el carrer Duc d’Ahumana, que estava dedicat al fundador de la Guàrdia Civil. Amb un 48% dels vots, l’opció guanyadora d’entre les cinc propostes finalistes ha estat la d’anomenar la via com a carrer 1 d’Octubre.

    El 90% dels vots de la consulta ciutadana s’han comptabilitzat de forma telemàtica, mentre el 10% restant en les tres urnes habilitades a la Paeria, al museu i a la biblioteca comarcal. La proposta guanyadora, que serà que la que presentarà l’equip de govern, haurà de ser ratificada dijous pel Ple municipal, tot i que el procés participatiu tenia un caràcter vinculant. En segon i tercer lloc, han quedat les opcions carrer de la Democràcia i Magdalena de Montclar, amb un 17% dels vots cadascuna.

    L’alcalde de Carvera, Ramon Royes, ha valorat “molt positivament” el procés participatiu “perquè va ser la ciutadania qui va fer les propostes, en una primera fase, i qui ha decidit la guanyadora d’entre les cinc opcions finalistes”. Royes també ha valorat la participació registrada.