Vega: “Ros també ha entrat en campanya”

  L’edil republicà lamenta les actuacions del govern de la Paeria per impedir el referèndum i considera que l’alcalde està totalment ‘fora de joc’

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria lamenta les actuacions totalment desafortunades que Ros està duent a terme per impedir actes públics i propaganda electoral pel referèndum de l’1 d’octubre. Segons Carles Vega, president del grup municipal, “l’alcalde està actuant incongruentment, s’esforça tant en posar impediments a tots els actes pel referèndum que sense adonar-se’n ell mateix ha entrat a fer campanya electoral”, apunta Vega.

  El republicà explica que mai abans des de la Paeria s’havia posat impediments per donar l’autorització preceptiva per actuar en l’espai públic, però que ara l’equip de govern ha donat instruccions als funcionaris perquè comuniquin a ERC que tots els actes que s’hi vulguin organitzar durant aquests quinze dies, siguin o no pel referèndum, han de passar per la Junta Electoral. Per això, Vega qüestiona que “si, segons l’alcalde, el referèndum és il·legal i la campanya electoral inexistent, com és que se’ns deriva cap a la Junta Electoral? Deu ser perquè actua més com a president del PSC que com a Paer en cap i està fent una campanya encoberta, no sé si per l’abstenció o directament pel no”.

  Els independentistes avisen que tot i les constants traves de l’alcalde, continuaran la campanya tal com la tenen prevista. “No hem anul·lat ni anul·larem cap acte, ni deixarem de penjar cap cartell; assistirem als mercats de dissabte i farem les parades informatives tal com teníem previst, amb o sense permís. No podem permetre que la col·laboració de Ros amb la repressió policial i la campanya de la por interfereixi en el dret a la democràcia, a la llibertat d’expressió i a la llibertat de pensament”, afirma Vega.

  L’edil republicà desitja que finalment Àngel Ros ‘sigui valent’, deixi d’amagar-se  darrere dels funcionaris i es posi al costat de la ciutadania i dels valors que anys enrere havia defensat, com són el catalanisme polític i el dret a decidir. “Aquesta incongruència de l’alcalde només s’explica pel sotmetiment als seus socis de Govern (PP i C’s) i a la por de perdre el seu status, fent prevaldre els seus interessos personals. El que hauria de fer és ser més sensible, posant-se al costat de la gent que vol exercir els seus drets democràtics; perquè  no ens entra al cap que un alcalde socialista defensi a un govern que pretén retallar totes aquelles llibertats que tants i tants anys ens van costar de lluita. Estem vivint el que ja vam viure 45 anys enrere lluitant per superar el franquisme, el que no tinc clar és en quin costat està ara Ros”, finalitza Vega