La URV ofereix formació avançada sobre justícia ambiental en l’àmbit internacional

    El CEDAT imparteix al Campus Catalunya un primer curs centrat en la justícia climàtica des d'aquest passat dia 8 i fins el pròxim dia 16

    La justícia climàtica és l’eix central del primer curs que el Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT) de la URV ofereix en el marc d’un projecte acadèmic sobre justícia ambiental. Les classes es van iniciar aquest passat dia 8 i s’allargaran fins el pròxim 16 de gener al campus Catalunya. El centre, que situa el concepte de justícia ambiental en el repartiment equitatius de les càrregues i beneficis ambientals entre les comunitats humanes dins del procés de desenvolupament social i econòmic, vol donar a conèixer aquest enfocament com a “marc conceptual i operatiu” en el canvi social, per entendre la base de les desigualats entre pisos i dins d’ells. La proposta, a més, vol omplir un buit de formació en l’àmbit internacional i consolidar una activitat formativa avançada mitjançant cursos compactats que es dirigeixen a un públic internacional per generar un impacte a curt termini: estudiants de doctorat i investigadors joves, però també professionals de les administracions públiques i vinculats a l’activisme social.
    La classe inaugural va anar a càrrec del professor Lakshman Guruswamy, de la Universitat de Colorado, mitjançant una videoconferència titulada “Pobresa energètica: dones i justícia”. Dins del curs, a més, es faran càrrec dels cursos específics investigadors com Carmen González, de la Seattle University School of Lw, sobre “Justícia climàtica i la divisió Nord-Sud”; Raphael Heffron, de la Queen Mary University de Londres, que desenvoluparà “Explorant els límits de la trilogia de justícies: ambiental, climàtica i energètica”; Dayna Nadine Sccot, de la York University de Canadà, sobre “Dimensions de la justícia en els esforços de mitigació climàtica”; així com la professora de la URV, Susanna Borràs, amb la ponència “Litigis estratègics per a la justícia climàtica: una anàlisi dels casos més rellevants”. Al matí es projecten també diversos documentals amb debat posterior.