Uns 200 nens i nenes faran de voluntaris en la 26a edició del ‘Dia de neteja de la platja’

    Totes aquelles persones que vulguin col·laborar a títol individual poden passar-se per l’estand que Mediterrània instal·larà al costat del Club de Vela Platja Llarga

    Mediterrània – Centre d’Iniciatives Ecològiques organitzarà per 26è any consecutiu el ‘Dia de neteja de la platja’, una jornada de voluntariat ambiental que té com a objectiu principal conscienciar la ciutadania sobre la importància de respectar el mar i les platges. Aquest esdeveniment, que ja és tot un clàssic de l’estiu, es portarà a terme el dijous 13 de juliol a partir de les 9.30 hores a la Platja Llarga de Tarragona. De moment ja s’ha confirmat la participació d’uns 200 voluntaris, la majoria dels quals seran nens i nenes d’entre 6 i 14 anys.

    I és que per tercer any consecutiu aquesta jornada de sensibilització se centrarà en els tarragonins més joves, sota la premissa que els nens han d’entendre el més aviat possible que han de cuidar i respectar el medi natural si volem construir la generació més ecologista que hagi existit mai. Diversos clubs de la ciutat (Associació Deportiva Torreforta, Racing de Bonavista i Tarragona Handbol Club) aprofitaran la celebració dels seus campus perquè els nens participin en el ‘Dia de neteja de la platja’. Així mateix, altres empreses, institucions i entitats també hi col·laboraran (algunes ja fa anys que ho venen fent) amb aportacions de tot tipus. Es tracta de SIRUSA, Wala Tarragona, Club de Vela Platja Llarga, Orient i Occident, Europe Direct Tarragona i Sirenas Mediterranian Academy.

    Durant la jornada es duran a terme diverses activitats: recollida de brossa, accions de difusió i sensibilització entre els usuaris de la platja, tallers d’educació ambiental, un petit trajecte en catamarà, etc. I en algun moment del matí apareixeran les sirenes per lliurar un missatge als participants. Com és habitual, totes aquelles persones que vulguin col·laborar a títol individual, poden passar-se per l’estand que Mediterrània instal·larà al costat del Club de Vela Platja Llarga el mateix dia de l’acció i obtindran bosses i guants per poder realitzar la neteja o altres tasques.

    Finalment, cal destacar que la fundació tarragonina ja està organitzant una segona jornada de voluntariat ambiental, també centrada en el litoral, que es durà a terme el dia 27 de juliol. Pròximament es donaran a conèixer tots els detalls per tal que les persones interessades puguin apuntar-se.