“Una rosa per la llibertat” va convertir la plaça de la Llibertat en un jardí

  Aquesta activitat forma part de la programació de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017

  Diferents entitats i col·lectius de la ciutat van participar ahir dissabte 27 de maig a l’activitat “Una rosa per la Llibertat”, en què s’ha convidat la ciutadania a portar roses de paper, cartró o altres materials i dipositar-les a la plaça de la Llibertat per construir un gran jardí amb roses, el símbol de la ciutat de Reus. Des de les 9:00 i fins a les 20:00 h es van dur a terme diferents activitats en aquest espai urbà que han servit per reivindicar la cultura com a vincle entre la ciutadania i element de cohesió social. Aquesta activitat forma part de la programació de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017.

  Un jardí gastronòmic, un jardí literari, un jardí escènic i un jardí artístic i artesà han estat els que han dotat de contingut aquest acte que s’ha realitzat a la plaça de la Llibertat aquest dissabte. Un espai on la ciutadania, la ciutat, l’ha omplert de contingut, aportant el seu granet de sorra, aporta la seva flor.

  Roses de veritat, d’altres de paper, fetes pels alumnes de la ciutat, d’altres amb materials reciclats… de roba… i la complicitat de milers de reusencs i reusenques que van plantar en un jardí imaginari, en mig d’una gran festa artística, participada i protagonitzada per ells mateixos.

  Aquesta original proposta és impulsada per VaporLAB, Safareig Poètic, Orquestra Camerata XXI, Jove Companyia de Dansa del Centre de Lectura, Cor Mestral i amb la col·laboració del CRAC, Col·lectiu Reusenc d’Activitats Culturals i Origami Art&Teràpia i la participació de la Coordinadora de Dansa de Reus, 15 escoles de la ciutat, els sis Centres Cívics, Myosotis Arts Floral i l’Agrupament Escolta Misericòrdia.

  Segons els organitzadors, hi ha diferents motius que han portat a organitzar aquesta acció col·laborativa: l’impuls creatiu, la voluntat de compartir i la cultura com a motor per fer viure i sentir de forma diferent la pertinença col·lectiva.