Una quinzena de joves que participen en un camp de treball recuperen la via verda de Linyola

  La coordinadora territorial de Joventut a Lleida visita les intervencions per a la millora dels camins que porten a terme a la població

  La coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Esperança Casas, ha visitat aquest divendres el camp de treball Lo Canalet de les Roquetes de Linyola (Pla d’Urgell), que entre els dies 7 i 21 de juliol acull quinze joves d’entre 14 i 17 anys d’arreu de Catalunya. El projecte de voluntariat que duen a terme els joves participants consisteix en la millora de les rutes saludables, així com el manteniment de l’entorn de Linyola i la recuperació de la seva via verda. Els participants estan realitzant diferents intervencions a la sèquia del poble i transformant els camins perquè tothom en pugui gaudir. Es tracta d’adaptar aquest espai perquè s’hi pugui circular tant en bicicleta com a peu i adaptar-lo i poder mantenir el circuit obert tot l’any. Els treballs se centren en la desforestació de tot aquest espai i la construcció d’un pont que permeti travessar la sèquia per poder accedir al camí de Lleida, així com la catalogació de la flora i la fauna mitjançant diverses tècniques.
  Esperança Casas ha destacat la funció que tenen els camps de treball, perquè “són molt més que una activitat de lleure a l’estiu, són una alternativa solidària i d’immersió en una comunitat que permet als i les joves conèixer com és el dia a dia d’un municipi rural i, alhora, donar valor al patrimoni popular dels nostres pobles a través de rutes saludables que poden ser un atractiu turístic per a la comarca”. En la seva visita, Casas ha estat acompanyada per l’alcalde de Linyola, Àlex Mases, i el coordinador del camp de treball, Toni Domingo.

  Mases ha manifestat que la clau de l’èxit dels camps de treball és “la implicació de tota la comunitat en mostrar i donar el bo i millor del municipi a aquest grup de voluntaris i agrair el seu treball per al municipi oferint-los a canvi experiències que recordaran sempre com ara la participació en festivitats populars, caminades, ensenyar-los esports tradicionals, visites a associacions i activitats de conscienciació”.

  És el segon cop que la direcció general de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies organitza un camp de treball a Linyola, gestionat pel servei de projectes educatius i de lleure Quàlia de l’Associació Alba.

  Joventut impulsa aquest estiu 54 camps de treball a tot Catalunya, dels quals quinze són a comarques de Ponent, l’Alt Pirineu i l’Aran. D’aquesta quinzena, nou són per a joves catalans menors d’edat, un per a joves d’arreu de l’estat espanyol i cinc per a joves d’arreu del món. En total, 1.152 joves participen als camps de treball a Catalunya i 297 a les comarques Ponent, l’Alt Pirineu i l’Aran.