Una placa a nom de Miquel Costa decora Pardinyes en homenatge a l’activisme social

  L’alcalde Fèlix Larrosa participa en la descoberta de la placa que du el nom de qui fou president d’Orvepard, regidor de l’Ajuntament i premi Balua 2010, el qual es va caracteritzar per la seva lluita personal en pro del bé comú i el seu èmfasi en la millora social de la ciutat

  El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha assenyalat que el reconeixement a Miquel Costa, dedicant-li una plaça al barri de Pardinyes, representa un homenatge a l’activisme social que avui representa el moviment veïnal i associatiu. “Un activisme d’esperit constructiu i combatiu perquè una ciutat pugui avançar en termes de solidaritat, igualtat i cohesió, valors tots ells que fan de Lleida una ciutat de valors”, ha dit després que el fill de Miquel Costa descobrís la placa de la plaça ubicada entre els carrers Ramon Argilés i Anselm Charles, davant l’Institut Municipal d’Ocupació.

  El paer en cap diu que el reconeixement a Miquel Costa dedicant-li una plaça a Pardinyes és un homenatge a l’activisme social del moviment veïnal

  L’alcalde ha tingut paraules de record cap a la figura de Miquel Costa, “una bona persona, afable, amb qui t’entenies fàcilment, perquè la ciutat de Lleida la fem entre tots, però especialment la fan les bones persones”, ha dit, per afegir tot seguit que era bo posar el nom de carrers a activistes socials i ha destacat el paper d’aquests com a escola de dirigents públics. “L’activisme de pedra picada que representa ser dirigent del moviment veïnal és extraordinari i hauria de ser aquell màster per on haurien de passar tots aquells que volguessin servir a les institucions públiques”, ha assenyalat, dirigint-se als diversos dirigents veïnals presentes en l’acte.

  El tinent d’alcalde i regidor de Pardinyes, Rafael Peris, ha acompanyat el paer en cap en l’acte de descoberta de la placa, que ha protagonitzat un emocionat fill de Miquel Costa. També hi eren presents el president d’Orvepard, Rafael Fernández; dos dels seus predecessors, Jacinto Pernia i Paco Castillo, així com el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida, Toni Baró.

  Miquel Costa i Ortega va ser durant 10 anys president de l’Associació de Veïns de Pardinyes (Orvepard), regidor de l’Ajuntament de Lleida, amb Ernest Corbella com alcalde, i premi Baula l’any 2010, per la seva lluita en pro del bé comú i el seu èmfasi en la millora social de la ciutat.

  Amb l’acte d’aquesta tarda, al qual també ha assistit el regidor Joan Vilella, es dóna compliment a l’acord que va aprovar el ple de la Paeria del 6 de novembre de 2014.

  Al llarg de la seva activitat pública, Miquel Costa va prioritzar l’interès de la comunitat, la defensa dels valors socials i que va procurar la unió i la suma de sinergies en aquelles entitats on va participar. La mort li va sobrevenir el juny de 2011.