Una multinacional tecnològica s’instal·la al Parc Científic de Lleida

    Crearà inicialment 12 llocs de treball

     Una empresa multinacional del sector de l’enginyeria informàtica s’instal·larà al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) i iniciarà la seva activitat al parc amb la creació de 12 llocs de treball. Així ho ha anunciat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, després de la reunió del consell d’administració celebrada aquest dimecres, tot i que n’ha concretat més detalls. D’altra banda, l’spin-off de la UdL, Dietary Molecular Diagnostics, SL, ampliarà la seva presència al PCiTAL, de la mateixa manera que el Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya (CTFC), que passarà a ocupar també l’espai on abans hi havia Inqua. També amplien espais l’holandesa PrioTicket BV, de l’àmbit de la genètica animal, i la firma del sector agro Afoline, SL. Des del Parc Científic de Lleida han assegurat que, fins al moment, no s’ha detectat que la incertesa política a Catalunya tingui una afectació directa en el complex, més enllà de la decisió de Lleida.net de traslladar la seva seu social a Madrid.
    El consell d’administració del PCiTAL ha donat llum verda al pressupost per al 2018, que ascendirà a 5.783.532,07 euros, un 4,6% que el de l’actua exercici.
    La Paeria i la UdL han obtingut una subvenció d’1,8 milions d’euros del fons europeu FEDER que permetrà assumir la meitat finançament necessari per tirar endavant el projecte d’innovació tecnològica agroalimentària Inno4agro. Part d’aquest ajut comunitari es destinarà a la rehabilitació exterior de l’antic edifici militar, ja que de la interior se n’hauran de fer càrrec les empreses que s’hi acabin instal·lant.

    Finalment, s’ha informat que en el pròxim consell d’administració està previst que s’aprovin les bases, que actualment estan redactant una comissió mixta Paeria-UdL, per a continuació treure a concurs la plaça de gerent del Parc Científic de Lleida, que està vacant des de la jubilació de Josep Clotet.