Una jove de Lleida col·labora amb Letònia amb un voluntariat europeu

  Lourdes Pons ha estat 10 mesos a l’entitat “Eastern Latvian Center of Creative Services” on ha desenvolupat tasques amb joves del país, com grups de conversa en anglès o espanyol

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La lleidatana Lourdes Pons ha participat en un voluntariat europeu a Letònia dins el programa “Erasmus+. Joventut en Acció” que es coordina a Lleida a través del departament de Joventut de la Paeria. Pons ha col·laborat durant 10 mesos amb l’entitat “Eastern Latvian Center of Creative Services”, entitat sense ànim de lucre on ha desenvolupat diferents tasques en activitats d’educació no formal. Així, ha participat en accions per explicar als joves locals la cultura i les tradicions de les cultures catalanes i espanyoles, amb cursos de cuina o grups de conversa en anglès i espanyol, en activitats de lleure a les escoles de l’entorn i al centre infantil i juvenil on es feia el voluntariat o en activitats interculturals amb la resta de voluntaris europeus, originaris de diferents països europeus, per a mostrar als joves letons la varietat de cultures i els seus trets principals.

  La iniciativa “Biblioteca Humana”, de l’Agenda Jove de Tardor, ha comptat aquest mes de novembre amb la presència d’aquesta jove voluntària europea que ha explicat la seva vivència a altres joves. L’activitat és un espai de trobada per compartir experiències, coneixements, dubtes, inquietuds, etc. amb altres joves de la ciutat. La sessió, que s’ha fet el dijous 15 a la Palma-Centre de Recursos Juvenils, s’ha centrat en “Estudis, pràctiques laborals, voluntariat i treball a l’estranger.

  El Servei Voluntari Europeu és una de les accions que s’integren en el programa “Erasmus+. Joventut en Acció”, que permet a joves de 17 a 30 anys realitzar fins a 12 mesos de voluntariat en un projecte solidari, en el país europeu que triïn, amb les despeses de viatge, allotjament i manutenció a càrrec de la UE. El programa dona l’oportunitat als joves de participar en activitats transnacionals solidàries al servei de la col·lectivitat dins una varietat de camps: social, mediambiental, cultural, educatiu, esportiu, del lleure, etc.

  Els joves que estan interessats a fer el voluntariat, com la Lourdes, o en altres experiències europees, poden informar-se a Palma. Joventut de la Paeria organitza sessions informatives per a la promoció del voluntariat internacional entre la població juvenil de la ciutat. Són sessions obertes i gratuïtes als joves –no cal inscripció prèvia-. A més, se’ls ofereix ajuda per buscar entitat i projecte de voluntariat, fer el cv i la carta de motivació, etc. i se’ls acompanya durant el procés. Les xerrades es fan setmanalment, els dilluns a les 18 h i els dimecres a les 12 h al Centre de Recursos Juvenils.