Una editorial suïssa d’articles científics obre una seu a Barcelona i crea 30 llocs de treball

  L'empresa, que compta amb 454 treballadors a nivell internacional, preveu arribar a duplicar la plantilla a la capital catalana aquest 2017

  temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

  L’editorial suïssa d’articles científics d’àmbit internacional MDPI (Multidisciplinary Digital Publishing Institute) ha completat el procés d’obertura d’una seu a Barcelona, fet que ha suposat la creació de 30 llocs de treball. Segons un comunicat del Departament d’Empresa i Coneixement, aquesta empresa -que ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ-, preveu arribar a duplicar la plantilla aquest mateix 2017. Amb més de 4 milions de visites mensuals, MDPI ha desenvolupat una plataforma digital d’accés lliure que permet a investigadors de tot el món publicar els seus articles científics –revisats, maquetats i editats per l’empresa-, a través d’Internet o mitjançant 172 revistes.

  La gerent editorial de l’empresa a Catalunya, Ada Repiso, ha detallat que van “triar obrir aquesta seu a Barcelona per la seva qualitat científica i la gran quantitat de centres de recerca”. Actualment l’editorial compta amb 454 treballadors a tot el món i oficines a Basilea (Suïssa), la Xina i Belgrad.

  Repiso ha subratllat que es troben “en un procés de creixement exponencial” amb la previsió de duplicar aquest 2017 el nombre de publicacions. L’any passat es van publicar 23.500 articles científics, un 35% més que l’any anterior, amb forta presència d’investigadors catalans. De les publicacions que realitzem, 480 articles científics són d’autors catalans, que principalment provenen de Barcelona i Girona”, ha destacat.

  Des de la seva fundació, l’any 1996, més de 216.400 autors de tot el món han publicat els seus textos científics, entre els quals hi ha vuit col·laboradors guardonats amb Premis Nobel.