Una desena de persones s’encadenen l’estació d’Arc de Triomf per demanar la llibertat dels CDR

  Reben el suport d'un grup de manifestants que provenien de la plaça Urquinaona de Barcelona

  Pla detall d'un cartell amb els noms dels set CDR empresonats, amb una activista ensenyant-lo davant l'estació d'Arc de Triomf. Foto: ACN
  Una desena de persones s’han encadenat aquest dissabte en una de les entrades a l’estació de Rodalies i Metro de l’Arc de Triomf de Barcelona per reclamar l’alliberament dels set CDR empresonats acusats de terrorisme per l’Audiència Nacional. Es tracta de la parada de l’avinguda Vilanova, a tocar del monument, i han impedit l’entrada i la sortida dels usuaris. Els activistes han rebut el suport d’un grup de persones que poc després de les sis de la tarda han iniciat una manifestació des de la plaça Urquinaona, passant pel carrer Trafalgar, fins arribar a l’Arc de Triomf. Prop de tres quarts de vuit del vespre –poc més d’una hora més tard de l’inici-, els concentrats han retirat les cadenes i han desconvocat l’acció.
  A dos quarts de set de la tarda un centenar de persones s’han congregat a una de les entrades de l’estació i han donat suport a la desena de persones encadenades simbòlicament per reclamar l’alliberament dels empresonats. Amb una pancarta amb el lema ‘Llibertat empresonades’ i signada pels CDR, els activistes han impedit l’entrada i sortida dels usuaris de metro, que han pogut accedir igualment a l’estació per una de les dues entrades addicionals.

  Amb consignes com ‘No ens fareu espanyols’, ‘Tots som CDR’ o ‘Els carrers seran sempre nostres’ els concentrats han bloquejat l’entrada durant una hora. Poc després que els Mossos d’Esquadra els informessin que els desallotjarien, els activistes han enretirat les cadenes, han cantat Els Segadors i han dissolt la mobilització.

  “Hi tornarem quan menys us ho espereu. Les amenaces que hem rebut per part dels Mossos no ens faran enrere!”, han advertit a través de Twitter el CDR de Gòtic-Raval, que també convocava l’acció, tot afegint que la concentració quedava desconvocada.

  Manifestació de suport

  Prop de les sis de la tarda una vuitantena de persones s’han concentrat a la Plaça Urquinaona i han sortit en direcció a Arc de Triomf, convocats pel CDR Casc Antic. Han fet el recorregut de la marxa cridant ‘Independència’ i ‘Llibertat presos polítics’ i han ensenyat cartells amb els noms dels set CDR detinguts i en presó preventiva. En arribar prop de l’Arc de Triomf, els manifestants s’han dirigit a l’estació on la desena de persones s’acabava d’encadenar i s’ha format una concentració de suport als activistes.