Una cooperativa per a la integració social guanya el contracte per al servei de poda de l’arbrat

  Foto d'un noi plantant un arbre. Foto: CEDIDA.

  Es tracta d’Entra!, un projecte cooperatiu que treballa amb el compromís de contribuir en la millora del comportament i sensibilitat ambiental i que aplica dinàmiques diferents a les de l’empresa ordinària com el treball horitzontal en grup, l’auto-responsabilitat, la justícia social, la solidaritat i la cooperació.

  L’equip està format per professionals que a partir de la formació i experiència prèvia, desenvolupen solucions ambientalment eficients en la gestió d’espais verds, mitjançant la recerca de la sostenibilitat del nostre entorn. En l’aspecte social, incorporen i treballen amb persones en risc d’exclusió social, des de les òptiques del respecte per a la diversitat, l’aprenentatge d’un ofici i la professionalitat.

  Entra! s’encarregarà del servei de poda de l’arbrat per un import d’adjudicació total de 95.335,90 € (IVA inclòs), que es repartiran entre els anys 2020, 2021 i 2022. És l’empresa que va obtenir la puntuació més alta d’entre les tres que s’hi van presentar, i que va rebaixar substancialment el preu de sortida que estava fixat en 118.632 €. Les tasques de la poda de l’arbrat comencen avui dimecres 12 de febrer.

  A talls d’exemples d’Entra! com a cooperativa compromesa en l’entorn, l’any 2015 van desenvolupar un projecte de recuperació del bosc de ribera a l’entorn del la Riera de la Boella, al municipi de La Canonja; i l’any 2016 van començar a fer tasques de recuperació del bosc de ribera del riu d’Scala Dei, dins del terme del Parc Natural del Montsant, al municipi de La Morera del Montsant, i al 2018, van realitzar aquestes tasques en un altre tram del mateix riu, als municipis de la Vilella Baixa i la Vilella Alta.

  La resta de serveis en aquest àmbit com el de manteniment, conservació i jardineria de les zones verdes de les àrees de joc infantil, i el desbrossament d’un camí paral·lel al riu Gaià al terme municipal d’Altafulla serà l’empresa altafullenca Joan Manent qui se’n farà càrrec per un import total de 23.577,57 € (IVA inclòs) entre els anys 2020, 2021 i 2022. Pel que fa al primer lot, s’hi van presentar cinc empreses, i la que va guanyar va ser la que va obtenir millor relació qualitat-preu rebaixant el preu de sortida inicial de 22.415 € a 17.932 €. Mentre que en el segon lot, l’empresa Joan Manent també va aconseguir la millor puntuació, de les quatre empreses presentades, rebaixant el preu inicial de sortida de 7.066,72 € a 5.645,37 €.