Una cinquantena d’ajuntaments de Ponent governats per ERC obriran com un dia normal el 12 d’octubre

    Els alcaldes i regidors s'ocuparan de facilitar que els veïns interessats puguin fer els tràmits que necessitin

    temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

    Els ajuntaments de les terres de Ponent governats per ERC obriran portes com un dia laboral normal el proper dijous 12 d’octubre, festivitat del Pilar i la Hispanitat. Segons ha explicat el president de la federació regional d’ERC a Lleida, Carles Comes, després que l’any passat només s’adherissin a la iniciativa alguns, enguany s’ha convertit en ”una cosa molt massiva” i a falta de confirmació d’un parell el 100% de consistoris obriran. Seran els mateixos alcaldes, alcaldesses i regidors els responsables de l’obertura dels ajuntaments i els veïns interessats hi podran dur a terme tràmits i gestions. En cap cas s’obligarà als funcionaris que vagin a treballar i si ho acaben fent serà per decisió pròpia, ha dit Comes.

    Segons Comes als ajuntaments de Lleida governats per ERC que obriran el proper 12 d’octubre s’hi podran fer tots els tràmits que els ciutadans demanin, sobretot als que tenen menys de 2.000 habitants. Des d’un registre a demanar hora al metge, fotocòpies o pagaments. ”Més o menys, els alcaldes ho podem arribar a fer”, ha dit comes, que també ha remarcat que els ajuntaments estaran oberts en l’horari habitual per fer tràmits i els que no es puguin fer es resoldran el mateix divendres.

    L’any passat Linyola, al Pla d’Urgell i Torrelameu, on Carles Comes és l’alcalde, van ser dos dels Ajuntaments que van obrir pel 12 d’octubre, però en total van ser més de 20 consistoris els que van obrir. Segons Carles Comes, després dels fets de l’1-O la gent s’ha sumat ”massivament” a no fer festa per la Hispanitat.