Un Sant Magí més accessible a Tàrrega amb les millores a l’ermita de Sant Eloi

  A més dels tradicionals glops d’aigua també s’oferirà al vespre un concert gratuït de música clàssica

  Com cada 19 d’agost, Tàrrega celebrarà aquest diumenge un seguit d’actes populars en honor a Sant Magí. La festivitat perdura a la capital de l’Urgell sota l’organització conjunta de l’Associació dels Amics de l’Arbre, la Parròquia de Tàrrega i la Regidoria de Cultura. El marc serà una vegada més el Parc de Sant Eloi, espai municipal on Sant Magí té dedicada una plaça. Els actes s’iniciaran a les 9 del matí amb la tradicional missa cantada a l’ermita. La trobada servirà també per a estrenar els treballs de millora realitzats a l’atri de l’emblemàtic edifici. En concret, s’han renovat les escales per fer els esgraons més còmodes i s’ha construït una rampa per facilitar l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda. Les obres han estat impulsades pels Amics de l’Arbre (que han aportat els materials) i el consistori (que ha assumit la mà d’obra mitjançant la brigada municipal). Aquesta millora s’ha materialitzat uns mesos després que s’instal·lés a l’atri una nova reixa de forja subvencionada per la Diputació de Lleida.

  Tradició dels glops d’aigua

  Tot seguit, la celebració continuarà a la plaça de Sant Magí amb els glops d’aigua portada des del Santuari de la Brufaganya. També s’hi podran adquirir els càntirs commemoratius i tastar les galetes anomenades “gaiatons de Sant Magí”. En aquest indret es presentarà a més el nou marc de forja amb vidre de seguretat que preserva la majòlica de Sant Magí, recentment restaurada.

  Concert de música clàssica a càrrec del Duo Elis

  D’altra banda, a les 9 del vespre, l’ermita del parc també serà escenari del concert de música clàssica honorant Sant Magí, enguany a càrrec del Duo Elis. Irma Bau al violoncel i Irina Veselova al piano integren la formació. El concert, amb suport de la Regidoria de Cultura, és d’entrada gratuïta. Fonts documentals situen els orígens de la festa en honor a Sant Magí a Tàrrega al segle XVIII. Amb el pas del temps s’ha perpetuat al Parc de Sant Eloi i d’uns anys ençà s’ha anat ampliant amb més propostes culturals.