Un miler de persones protesten a la plaça Paeria contra l’operació policial i judicial

    Crits de 'democràcia', 'independència' i 'votarem' amb urnes al davant de l'Ajuntament mentre s'anuncia una nova concentració a les vuit del vespre a la delegació del Govern

    Més de 1.000 persones s’han concentrat aquest dimecres al migdia a la plaça Paeria de Lleida per protestar contra l’operació policial i judicial que està tenint lloc a Catalunya per part de la Guàrdia Civil. La gent ha estat mobilitzada per l’ANC i Òmnium Cultural i a la convocatòria hi ha assistit responsables polítics del PDeCAT, ERC, la Crida-CUP, el Comú de Lleida així com càrrecs de la Generalitat a Lleida. La mobilització ha tingut lloc des d’abans de les dues de la tarda i s’ha allargat fins més enllà de les tres. Durant l’acte hi ha hagut parlaments de les responsables d’Òmnium i l’ANC i molts crits a favor de la independència, el referèndum de l’1-O, i en contra de la Guàrdia Civil o l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. Està previst que a les vuit del vespre hi hagi una altra mobilització, aquest cop al davant de la delegació del Govern a Lleida, per mostrar el suport cap a la Generalitat.

    Montserrat Torres, d’Òmnium Cultural Lleida, ha destacat que la convocatòria ha estat ”espontània” i que ells l’únic que han fet és col·laborar-hi i sumar-s’hi. Segons Torres això demostra la implicació de la ciutadania i la convicció del país per tirar endavant amb l’1-O. De la seva part, Rosa Borrell, de l’ANC Lleida, ha qualificat la concentració com una demostració més del que vol Catalunya. En aquest sentit ha remarcat que ”s’està fent tot bé” i que s’estan complint tots els passos perquè ningú pugui dir que el que fa el poble català ”és una cosa il·legítima”.

    Durant la concentració s’ha cantat en diverses ocasions ‘Els Segadors’ així com cançons com ‘l’Estaca’. També s’han col·locat urnes de cartró al davant de la Paeria i la gent hi ha dipositat paperetes amb el ‘sí’.