Un incendi crema totalment un basar xinès de Cunit

  Ha hagut dues persones afectades. Una d’elles ha estat donada d’alta in situ i una altra ha estat traslladada a l’Hospital Sant Antoni Abat en estat menys greu

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Aquesta nit, els Bombers han rebut a les 1.20 hores de la matinada l’avís d’un incendi al basar xinès de l’avinguda de Barcelona número 62 a Cunit. S’han traslladat fins al lloc nou vehicles dels Bombers: set camions d’aigua, una autoescala automàtica i un vehicle lleuger de comandament. Els veïns dels edificis adjacents han estat evacuats i alguns d’ells han passat la nit a l’hotel Aida que l’ajuntament de Cunit ha posat a la seva disposició. Durant tres hores, diferents dotacions dels Bombers han estat sufocant el foc, fins que ha quedat controlat cap a les 4.30 hores. També s’ha tallat la zona al trànsit de persones i a hores d’ara, algunes dotacions de bombers encara estan treballant per refredar la paret. El basar xinès ha quedat totalment calcinat per causes que encara es desconeixen.

  En arribar, els Bombers han trobat el foc totalment desenvolupat a l’interior d’un basar d’uns 600 metres quadrats on hi havia material divers, que ha cremat totalment.  Els Bombers han treballat tant en l’extinció de l’incendi com en la protecció dels habitatges adjacents, que cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra han desallotjat preventivament. Una cinquantena de persones han estat evacuades, de les quals, algunes han pogut tornar al seu domicili, altres han anat a casa de familiars i dues famílies han estat reallotjades en un hotel.

  El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat fins al lloc de l’incendi dues ambulàncies i ha atès dues persones afectades. Una d’elles ha estat donada d’alta in situ i una altra ha estat traslladada a l’Hospital Sant Antoni Abat en estat menys greu.

  Aquest matí els Bombers han inspeccionat els edificis annexes, on han pogut constatar diverses esquerdes. Ara mateix l’incendi ja està controlat, encara hi treballen amb set vehicles remullant la zona, en la qual encara hi ha punts calents a l’interior.

  Fins al lloc dels fets s’han desplaçat dotacions dels Bombers, Policia Local i Mossos d’Esquadra.