Un home estafa 42.000 euros al Baix Ebre a entitats de crèdit utilitzant identitats falses

  Presumptament utilitzava dades personals de familiars, companys de feina i clients de l’empresa on treballava per demanar crèdits

  Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra pertanyents a la comissaria de Tortosa van detenir el dia 27 de juny un home de 29 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Deltebre (Baix Ebre), com a presumpte autor dels delictes d’estafa, usurpació d’estat civil, falsificació de document públic i revelació de secrets.

  Els fets es remunten a finals del mes d’abril d’enguany, quan una persona va denunciar que una empresa de crèdits ràpids li reclamava els diners d’un crèdit que mai havia demanat.

  Arran d’aquesta informació mossos de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tortosa va iniciar un seguit d’indagacions que els van portar a identificar un individu que havia utilitzat les dades personals de la víctima per sol·licitar el crèdit.

  Aquesta investigació va permetre detectar altres estafes d’idèntiques característiques a l’anterior realitzades pel mateix autor, en cinc entitats de crèdits diferents.

  Amb aquest modus operandi, l’estafador hauria obtingut la quantitat de 42.000 euros i hauria intentat aconseguir-ne altres 34.500 euros més, mitjançant altres crèdits que no van ser acceptats.

  Per aconseguir l’acceptació dels crèdits, el detingut obtenia dades personals de familiars, companys de feina i clients de l’empresa on treballava. Després manipulava les dades, i en algunes ocasions canviava la fotografia del DNI per una de seva.

  En tots els casos, els diners que el detingut obtenia amb aquestes estafes s’ingressaven en comptes bancaris al seu nom.

  La investigació continua oberta i no es descarta que en properes dates pugui augmentar el nombre de víctimes d’estafes i suplantacions d’identitat, realitzades per aquesta mateixa persona.

  El detingut va passar el 28 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Tortosa, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.