Turisme de Lleida inicia el mes d’abril amb una visita guiada

  "La Coba dels Joglars" durant aquest dissabte, 7 d’abril, aquesta ruta recorre diferents indrets del Centre Històric i incorpora la visita al Dipòsit de l’Aigua

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Turisme de Lleida inicia la programació de les visites guiades de primavera del mes d’abril amb la ruta guiada “La Cobla dels Joglars”. Aquest dissabte, 7 d’abril, els participants podran recórrer diferents indrets del Centre Històric, alhora que podran visitar el Dipòsit de l’Aigua, que s’incorpora a aquesta ruta.

  La ruta “La Cobla dels Joglars” recorre la Costa del Jan, la Cuirassa (call jueu), carrer Cavallers, el Peu del Romeu, l’Oratori dels Dolors, la Font del Roser, el Dipòsit de l’Aigua, la Panera i l’església de Sant Martí. Els participants en aquesta ruta podran conèixer molts detalls d’aquests indrets dels carrers del Centre Històric, on batega la memòria de la ciutat de Lleida.

  Les visites guiades tenen un preu de 5 euros (exceptuant la ruta de “Cultura Viva” que és de 10€ perquè inclou el vermut) i són gratuïtes per als menors de 13 anys. El punt de sortida de les visites serà els dies indicats a les 11.30 hores des de Turisme de Lleida. Les del Castell dels Templers de Gardeny són a les 12.00h amb sortida des del mateix Castell. Més informació i inscripcions al telèfon 973700319 o a infoturisme@paeria.cat. Les places són limitades, per això cal fer inscripció prèvia.

  Cal destacar la col·laboració público-privada en aquesta iniciativa, ja que seran diverses empreses –Nomon Turisme Cultural, Sirga i GMM Comunicació-, les encarregades de realitzar les visites guiades, que s’adrecen principalment al públic familiar de Lleida i de fora de la ciutat, així com col·lectius, grups i escolars.

  5a edició de les visites guiades de primavera

  Cal recordar que per a aquesta cinquena edició de les visites guiades de primavera Turisme de Lleida ha incorporat una nova ruta guiada. “Cultura Viva” està dedicada al patrimoni immaterial tot convidant el visitant a fer una passejada pel cor del Centre Històric visitant els mestres pessebristes, les comparses dels Moros i Cristians, els Castellers de Lleida, el Centre de Titelles, les colles de l’Aplec del Caragol i finalitza amb un vermut caragoler.

  Aquesta edició de les visites guiades de primavera incrementa, a més, les rutes programades incloent, a més de tots els dissabtes de primavera, els ponts festius. Així mateix, es reforcen, també, les visites al Castell dels Templers. El programa de rutes guiades i interactives tenen per objectiu que els participants puguin descobrir l’essència cultural de la ciutat, els seus racons, les seves llegendes, els seus personatges, en definitiva, la seva rica història.

  També es reforcen les visites al Castell dels Templers per l’interès que desperta aquest conjunt patrimonial, sobretot la visita guiada i l’activitat experiencial del “Templer per un dia”.

  El calendari de visites és el següent:

  ABRIL

  7 La Cobla dels Joglars

  8 Templer per un dia

  21 Cultura Viva & Vermut Caragoler

  22 La Poderosa Comanda Templera de Gardeny

  28 Lleida Secreta

  30 Petits Grans Racons

  MAIG

  1 La Poderosa Comanda Templera de Gardeny

  5 Llegendes de Lleida

  12 Cultura Viva & Vermut Caragoler

  13 Templer per un dia

  19 Bagul d’històries

  20 La Poderosa Comanda de Gardeny

  26 Petits Grans Racons

  JUNY

  3 Lleida Modernista

  9 Lleida Secreta

  10 Templer per un dia

  16 Cobla dels Joglars

  24 La Poderosa Comanda de Gardeny