Troben un dofí mort a la platja de Coma-Ruga

Mesurava entre 1,5 i 2 metres de llargada i estava en estat de descomposició avançat.

Ahir, al voltant de les 20.30 hores va aparèixer un dofí mort a la platja de Coma-ruga davant l’hotel Nuba. El dofí que mesurava entre 1,5 i 2 metres de llargada, estava en avançat estat de descomposició.

La Policia Local del Vendrell va encintar la zona a l’espera que fos recollit i aquest matí, al voltant de les 8.30 hores i abans que els banyistes s’apropessin a la platja, el servei de neteja de platges se l’ha endut i ha trucat al departament d’Agricultura per tal d’informar de la troballa.

El dofí, en aquests moments està dipositat en un magatzem municipal del Vendrell a l’espera que Agricultura passi per si vol prendre mides de l’animal mort. Un cop s’hagi finalitzat aquest protocol, el portaran a una deixalleria de residus orgànics per tal d’incinerar-lo.

El protocol d’actuació

Què passa quan es troba un animal a les platges? Si l’animal està viu, s’encarrega la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM). Si l’animal està mort, Agricultura s’encarrega de portar-se’l per tal de fer-li la necròpsia. Tan sols en casos com el del dofí mort a la platja de Coma-Ruga en el que l’estat de descomposició és avançat, és quan l’ajuntament es fa càrrec.