Trobada dels autors locals a la Biblioteca Central de Reus

  Aquest és un dels actes previs a la Diada de Sant Jordi

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Aquest dimarts 18 d’abril (18:00 h) a la Biblioteca Central Xavier Amorós es porta a terme la tradicional trobada d’autors locals, un dels principals actes previs a la Diada de Sant Jordi. La cita estarà protagonitzada pel col·lectiu La Gata Borda acompanyada de l’actuació de músics del Conservatori de la Diputació de Tarragona. Els llibres d’autors locals seran exposats en una fins el 29 d’abril a la sala central de la BCR, en una ambientació escolar d’acord amb els continguts de la pròxima Guia de Lectura.

  Un any més des de les Biblioteques Municipals s’ha realitzat una tasca de recull de totes les novetats editorials del darrer any (d’ençà de l’anterior Sant Jordi) vinculades a la ciutat de Reus o a la comarca del Baix Camp, ja sigui per l’autoria, l’editorial, la traducció, l’autoria del pròleg o una part de l’obra, per l’autoria de la il·lustració o per qualsevol altre tipus de vincle amb el territori. En total s’han identificat 133 títols.

  Des de les Biblioteques Municipals es promou també un any més el programa “Reus Llegeix”, que recull les diverses activitats de lectura dins de les altres àrees de l’ajuntament. A més, la sala central de la BCR serà escenari el 21 d’abril a les 20:00 h de la revetlla de Sant Jordi “Balla’m un llibre”, en coordinació amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat, en el qual participaran l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i en què el protagonista serà el llibre “La força del vent”, de Marta Magrinyà.

  Vídeo recomanacions
  D’altra banda, des de la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència s’organitza la proposta de “video-recomanacions”, en la qual la ciutadania pot passar per qualsevol centre cívic, el Casal de les Dones, els Casals Municipals de la Gent Gran i el Casal de Joves La Palma i recomanar un llibre mentre es grava en format vídeo. Aquesta activitat es fa del 18 al 23 d’abril i els vídeos es penjaran a les xarxes socials de la regidoria.

  A més, els dies 19, 20 i 21 d’abril diferents centres cívics de la ciutat disposaran de punts d’intercanvi de llibres i organitzaran activitats amb motiu de Sant Jordi.

  #bookfaceReus
  El Casal de Joves la Palma i el Servei Municipal de Biblioteques Municipals animen el jovent a sumar-se a l’experiència #bookfaceReus, que es realitza de l’1 al 25 d’abril. El “Bookface” són fotografies on la portada d’un llibre o una il·lustració es fusiona amb la realitat. Es tracta d’una composició molt popular a la xarxa. Les persones interessades poden anar a les Biblioteques Municipals de Reus inspirar-se amb algun dels llibres preparats i fer-se una fotografia per penjar-la a Instagram amb l’etiqueta #bookfaceReus. Entre tots els participants es sortejarà un lot de productes culturals.