Tret de sortida de la Festa Major de Sant Bartomeu

  Ahir dimecres va començar la Festa Major de Sant Bartomeu a Roda de Berà, la qual s’allargarà fins el proper dilluns 26 d’agost

  Ahir dimecres va començar la Festa Major de Sant Bartomeu a Roda de Berà, la qual s’allargarà fins el proper dilluns 26 d’agost. La primera activitat programada es va iniciar a les 9 del matí, i va consistir en un interessant taller de reconeixement de plantes autòctones. Va començar al Parc del Francaset i estava organitzat per l’associació de veïns. Elena Barbancho va ser l’encarregada d’explicar i mostrar a la dotzena de persones assistents quines són les plantes més habituals que s’hi poden trobar a la zona. En total se’n van detectar 36 diferents, entre elles, plantes comestibles i medicinals com la verdolaga, el romaní, la xicoira o diverses gramínies. El recorregut va acabar gairebé a la una de la tarda, i els assistents, d’edats ben diverses, van aprofitar la sortida per agafar petites mostres, aprendre i fotografiar les plantes.

  Abans de la una de la tarda el Poliesportiu Municipal es va omplir amb més de 400 persones grans per degustar una fideuada cuinada per José Díaz -conegut com ‘Arguiñano’- amb l’ajuda de membres de la Brigada municipal. En acabar de dinar, val a dir que la fideuada es va acabar tota, el músic Marc Oriol va amenitzar la tarda, tot fent ballar al nombrós públic. Un any més, la Festa dels Jubilats va ser un èxit. L’Ajuntament va lliurar, com a record de la festa, una capseta de sabó als assistents.

  A les vuit de la tarda la plaça dels Pins es va quedar petita a causa dels nombrosos nens i nenes, i els seus pares i mares, els quals esperaven amb il·lusió a la Susanita Pinceles, acompanyada de la Pepa Pig, Lol Surprise i la Patrulla Canina. Els infants s’ho van passar d’allò més bé ballant, cantant i fent-se fotos amb els seus personatges preferits.

  A partir de dos quarts de deu de la nit la Zona Firal va prendre protagonisme. La primera actuació va ser a càrrec de l’Estudi de dansa i arts escèniques L’Aulatres, qui va oferir una exhibició de balls i danses; una hora més tard, l’associació Luz de Luna va fer una actuació de gimnàstica aeròbica, una demostració del que han après durant les classes que duen a terme al llarg del curs; i a partir de quarts de dotze de la nit, els deejays David Now i Cristian Live van fer ballar el públic assistent. Entrada ja la matinada, la pluja va posar punt final a l’actuació dels deejays. La regidora de Cultura i Festes, Teresa Ferré, la qual va assistir a gairebé tots els actes, junt a l’alcalde, altres regidors de l’Ajuntament i nombrosos voluntaris i voluntàries, valora de forma molt positiva el primer dia de la Festa Major, i convida a rodencs i visitants a gaudir- la al màxim.

  Actes d’avui de la Festa Major

  Avui dijous, l’activitat festiva començarà a les sis de la tarda amb el tobogan gegant, situat al carrer Joan Maragall. A dos quarts de nou del vespre tindrà lloc el lliurament de premis del 2n Concurs de Poesia, que comptarà amb la presentació i lectura de poemes a càrrec de la rapsoda altafullenca Joana Badia. A partir de quarts de deu de la nit, l’escenari de la Zona Firal acollirà l’actuació del grup Café Trio i, a les dotze, el grup de versions en clau humorística ‘La banda del Coche Rojo’, de ben segur farà gaudir el públic. La Zona Firal disposa de zona d’aparcament al costat i de nombroses parades gastronomia.