Tret de sortida a les obres de transformació de l'entorn del Camp Nou

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Vista aèria virtual del futur Camp Nou i de les obres de transformació urbanística dels carrers. ACN.
  Les obres de transformació de l’entorn del Camp Nou començaran demà dilluns 17 de febrer amb la urbanització de l’avinguda Joan XXIII. Els treballs es concentraran en aquesta primera fase al tram entre Menéndez Pelayo i Martí i Franquès, que passarà a tenir tres carrils de circulació i carril bici. Està previst que finalitzin el proper setembre. Progressivament, s’anirà transformant l’espai d’ús públic previst a tot l’àmbit i la resta de carrers inclosos en el projecte d’urbanització –aprovat el passat desembre-, que són Menéndez Pelayo, Arístides Maillol, Gregorio Marañón, Cardenal Reig, Elisabeth Eldenbenz i Travessera de les Corts. En total, s’actuarà en més de 111.000 m2 amb una inversió de 28 MEUR, íntegrament finançats pel Barça.
  El conjunt de les actuacions permetran crear un gran espai obert al voltant de l’estadi, eliminar la tanca exterior i els desnivells que hi ha ara i renovar i ampliar els carrers de l’entorn per reordenar l’accés rodat i de vianants. Les obres d’urbanització que s’iniciaran i que està previst que finalitzin el proper setembre corresponen al tram de l’avinguda de Joan XXIII, comprès entre els carrers de Menéndez Pelayo i Martí i Franquès. Amb la nova urbanització, l’avinguda Joan XXIII tindrà un nou traçat amb voreres amples, reduint la secció viària, amb carril bici, i amplada apta per a 3 carrils de circulació (1 carril de circulació per sentit i 1 carril inicialment de serveis i aparcament).
  També es restaurarà i estabilitzarà el talús verd de límit amb el cementiri de les Corts, que es treballa com a fons verd millorant la vegetació amb plantació de pins i arbustiva i la creació d’una grada al peu del talús. El nou traçat preveu la reconfiguració de la rambla de pins com a espai lliure i nou accés de vianants, i es connecta així el barri i l’Espai Barça amb la Diagonal. La rambla queda lligada a una nova zona verda entre el carrer d’Elisabeth Eidenbenz (antic carrer de la Maternitat) i Joan XXIII, al voltant de la Masia, i separada de l’espai viari.
  A continuació, s’afrontarà l’actuació del carrer Menéndez Pelayo, en el tram comprès entre Joan XXIII i Martí i Franquès i, posteriorment, s’ajustarà el traçat del carrer d’Arístides Maillol i s’ampliarà l’espai públic que l’acompanya per connectar millor les instal·lacions. Alhora, es millorarà la secció del carrer d’Elisabeth Eidenbenz, tot mantenint la línia de pins actual. A més, també s’actuarà sobre els carrers Cardenal Reig, Gregorio Marañón una vegada acabada la construcció del Nou Palau Blaugrana, i la vorera del costat Camp Nou de la travessera de les Corts una vegada acabat el Camp Nou.
  En totes les intervencions es reordenarà i millorarà l’accés rodat i de vianants. Les voreres perimetrals de les instal·lacions esportives augmentaran la seva amplada i s’aprofitarà per implantar la xarxa de carril bici a tots aquests vials.