Els treballadors públics convoquen una concentració contra el 155

  La convocatòria està prevista per demà, dimarts 21 de novembre, a la plaça Sant Jaume de Barcelona

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Els treballadors públics de diversos departaments de la Generalitat, organitzats a través de l’Assemblea de treballadors per a la defensa de les institucions catalanes (ADIC), han convocat una concentració contra l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola aquest dimarts 21 de novembre, a les 18.00 h, a la plaça Sant Jaume de Barcelona. La convocatòria compta amb el suport de l’ANC, Òmnium Cultural, la Intersindical-CSC i ServidorsCAT. D’altra banda, la sectorial d’administració pública de l’ANC i la Intersindical-CSC preparen una gran assemblea pública per organitzar la resposta dels funcionaris a la intervenció de l’estat espanyol, el proper dijous 30 de novembre. En paral·lel, l’associació ServidorsCAT està elaborant un informe en què es vol valorar l’impacte i les conseqüències del 155 a l’Administració.

  “Ens trobem a una gent treballadora absolutament animada a actuar”, ha descrit la delegada sindical de la Intersindical-CSC, Roser Palol, aquest dilluns, en declaracions a l’ACN, després d’una assemblea informativa al departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. Les dues entitats han convocat una vintena d’assemblees informatives per organitzar una resposta dels treballadors públics contra el 155. Palol explica que en arribar als departaments ja es troben una forta mobilització coordinada a través de les assemblees de treballadors per a la defensa de les institucions catalanes, que han engegat els mateixos treballadors de les conselleries, i “estan fent una feina diària”.

  En paral·lel a les ADIC, les assemblees ‘#del155alaRepública‘ estan plantejades per respondre dubtes i explicar “com es pot fer per no cooperar” amb l’aplicació del 155, segons ha explicat la delegada de la Intersindical-CSC.

  “Des de la primera assemblea hem pogut comprovar que s’havia estès la por”, ha constatat Palol, per això a les trobades també fan “gestió de la por”. Per ara n’han fet unes “cinc o sis” i, segons ha dit Palol a l’ACN, estan preparant una “gran assemblea pública” pel proper dijous 30 de novembre a les 19h a Cotxeres de Sants. Mentrestant segueixen fent assemblees de format més reduït: han convocat als treballadors del departament d’Interior dimecres 22 de novembre a les 14h i dilluns 27 de novembre als de tots els departaments de Tarragona.