Els treballadors enllesteixen els últims preparatius per l’inici del MWC

Avatar photo

En total, el certamen generarà més de 13.000 llocs de feina directes i temporals de perfils molt variats

Més de 7.000 persones de 800 empreses fa gairebé dues setmanes que treballen perquè dilluns obri portes una nova edició del Mobile World Congress (MWC), el més important del món sobre telefonia mòbil. Mentre als accessos del recinte firal segueixen arribant alguns dels més de 3.000 camions que encara porten materials, a l’interior dels pavellons operaris, cambrers, cuiners, fusters, arquitectes o informàtics, entre d’altres professionals, estiren les hores perquè cap detall se’ls escapi. El repte per a tots ells és majúscul si es té en compte que el congrés té més de 120.000 metres quadrats de superfície expositiva i que durant quatre dies s’espera que hi passin més de 108.000 persones. Tot i l’estrès que comporta el volum de feina, molts dels treballadors contractats, més de 13.000 en total, coincideixen en assenyalar que treballar al MWC “és un repte” que els enriqueix a nivell professional pel grau d’exigència dels organitzadors.
Una de les persones que fa dies que treballen al recinte firal de Gran Via és en Sergi Canal, enginyer informàtic, que, junt amb el seus companys de l’empresa Unitronics, enllesteix contrarellotge tota la instal·lació perquè els visitants puguin tenir accés a Internet. Durant el congrés, a més, s’encarregarà de solucionar qualsevol problema tècnic dels congressistes a l’hora de connectar-se a la xarxa. “Si un congressista et dóna un ordinador en xinès que no pot connectar t’has d’espavilar i trobar la solució”, assenyala.

Canal, que es el setè any consecutiu que treballa al MWC, reconeix que tenir un client com GSMA suposa una gran responsabilitat “perquè saben del que parlen i que volen” i perquè si en un congrés com el MWC falla la connexió, els expositors “poden perdre molts diners”. Malgrat la pressió, assegura que treballar al MWC “és un honor” perquè s’aprenen moltes coses que “no es veuen enlloc més”.

On també es viurà una activitat frenètica durant la celebració del MWC és a les cuines de Gastrofira, el càtering de Fira de Barcelona, que estarà operatiu les 24 hores del dia en tres torns. El seu director d’operacions, Eduard Àvila, reconeix que un any més s’enfronten a un repte “bestial” per les magnituds del certamen. I és que en quatre dies està previst que es serveixin al voltant de 175.000 menús (60 tones d’aliments) i 450.000 litres de begudes. En total hi treballaran gairebé 3.000 persones entre cuiners, cambrers, i personal de logística per abastir els 70 punts de gastronomia repartits pel recinte firal.

Àvila assegura que una de les principals dificultats a la que s’enfronten és que les companyies presents al MWC reclamen uns serveis molt personalitzats per diferenciar-se de la competència i que això suposa un altre repte. “El MWC és el millor aparador i a nosaltres ens toca customitzar les ofertes perquè sorprenguin”, puntualitza.

Un dels col·lectius amb més presència al MWC és el dels hostes i hostesses. Ana Crespí, de l’empresa Tais, explica que la seva tasca principal és “fer agradable i fàcil l’estada dels congressistes” orientant-los quan arriben o solucionant els problemes que puguin tenir amb les acreditacions, per exemple. Explica que el perfil més buscat és el de noies educades i amb molt bon nivell d’anglès.

Crespí destaca que el MWC és el congrés que millor paga i que “tot i ser molt exigent” obre moltes portes laborals. “Quan diues que has treballat al MWC demostres que domines molts àmbits com a hostessa de congressos i això està molt valorat”, afegeix.

ACN
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Dos detinguts per la mort d’una dona a La Bisbal del Penedès l’estiu del 2017

Notícia següent

CineFòrum al Thrash Club de Tarragona

Notícies relacionades