Els treballadors de diversos museus de Barcelona convoquen tres jornades de vaga

  El Museu Picasso, la Fundació Tàpies, Museu del Disseny, Arxiu Històric de Barcelona, Fundació Miró i el CCCB, entre els afectats

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
  Els treballadors de diversos museus de Barcelona han convocat tres jornades de vaga pels dies 27 de març, el 3 i el 5 d’abril, que es podrien convertir en vagues indefinides “si no s’accedeix a les reivindicacions decidides per l’assemblea”. Les vagues s’han convocat des de la Secció Sindical de SUT a MagmaCultura que afecta al Museu Picasso i des de la Secció Sindical de SUT a Ciut’art, que afecta al Museu de la Música, Fundació Tàpies, Museu del Disseny, Arxiu Històric de Barcelona, Fundació Miró, CCCB i la Fabra i Coats. Segons el sindicat en una nota, les dues convocatòries s’han presentat de forma paral·lela amb la mateixa taula reivindicativa que “recull les problemàtiques d’un sector en el que malgrat totes les vagues portades a terme encara té una llarga llista d’atropellaments i arbitrarietats contra qui hi treballa”. Una de els reclamacions és “tots a fixos indefinits o fixos discontinus de l’empresa principal o subsidiàriament que hi hagi un compromís indefinit de subrogació completa”.
  En un comunicat, s’anuncien les jornades de vaga al Museu Picasso de Barcelona pels dies 27 de març i 3 d’abril. Han indicat que el dia 5 d’abril s’iniciarà una vaga indefinida en aquest centre si l’empresa no accedeix a les reivindicacions decidides per l’assemblea. “La convocatòria es farà extensiva a altres centres en la mesura en que s’hi adhereixin. La primera adhesió ha estat la plantilla de la Sala Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona – organitzada també amb el Sindicat SUT – que s’ha afegit als dies de vaga i a la vaga indefinida convocada”, ha apuntat.

  Les reivindicacions dels treballadors de les diverses vagues són: “tots a fixos indefinits o fixos discontinus de l’empresa principal o subsidiàriament un compromís indefinit de subrogació completa; eliminació dels acords d’hores complementàries obligatòries i consolidació de jornada; recuperació de festius treballats; equiparació de tots els centres en jornada i salari; un plus de manteniment de vestuari; cobrament abans de finals de mes i entrega de nòmines sense petició i clares”, així com consideració de l’hora de dinar com a temps efectiu de treball.

  •  Text