Un total de 1.243 joves s’inscriuen al Programa de Garantia Juvenil, des de l’Oficina Jove Garraf

  Estar inscrit al programa facilita poder optar a pràctiques laborals remunerades, adquirir experiència professional i incrementar l'accés al mercat de treball

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Durant l’any 2017 un total de 1.243 joves s’han inscrit al programa de Garantia Juvenil, a través de l’Oficina Jove Garraf. Es tracta d’un programa que aglutina tot un seguit de recursos d’atenció personalitzada, inscripció, derivació a feina i formació, i de seguiment a les persones joves que es troben en situació d’atur i que no estan estudiant, amb l’objectiu de facilitar la seva inserció laboral.

  La gran majoria de joves inscrits al programa durant l’any 2017 (73%) són nascuts a Catalunya. D’aquests, el 62% del total són majoritàriament homes d’entre 21 i 25 anys, seguits per la franja d’edat entre els 26 i 29 anys, amb un 23%.

  Només en el darrer trimestre de l’any s’han formalitzat 426 noves inscripcions, de les quals 55 ja han estat derivades a ocupacions i períodes de formació, i 23 segueixen en tutoria.

  La regidora de Joventut de l’Ajuntament de VNG, Blanca Albà, ha valorat de forma aquest recurs destinat als joves, i l’excel·lent oportunitat que representa inscriure’s en aquest programa, sigui qui sigui el nivell d’estudis de la persona interessada. “Es dóna la circumstància que cada cop és més freqüent que els joves inscrits al Programa de Garantia Juvenil tinguin formació universitària, són un 25% del total, ja que en molts casos estar-hi inscrit els facilita poder optar a pràctiques laborals remunerades, en períodes que van dels 6 mesos a l’any, això els proporciona experiència professional i, per tant, majors oportunitats de ser contractats posteriorment de forma més estable”.

  A Vilanova i la Geltrú, des de fa prop de 3 anys, l’atenció als joves es realitza per part del personal tècnic de l’Oficina Jove Garraf, aconseguint uns resultats que superen amb escreix els d’altres municipis catalans, de característiques similars pel que fa a nombre de població. El volum d’atencions que es fan des de l’oficina són presencials i individualitzades, de manera que es valora la situació de manera personal, afavorint i potenciant al màxim les seves oportunitats de contractació laboral.

  L’horari d’atenció a l’Oficina Jove Garraf és de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores, i dimarts i dijous, també de 16 a 19 hores. Cal demanar cita prèvia a la mateixa oficina, que es troba al carrer de la Rasa del Miquelet, 16 baixos, de Vilanova i la Geltrú.