L’Ajuntament manté la congelació de tributs i fa una nova rebaixa de l’1% de la taxa d’escombraries

  L'Alcalde Ferran Bel i el regidor d'hisenda Marià Martínez han presentat en roda de premsa el balanç de Política Fiscal i les Ordenances Fiscals de l'Ajuntament de Tortosa per al pròxim 2018

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  L’Alcalde de Tortosa,  Ferran Bel i el regidor d’Hisenda, Marià Martínez han presentat en roda de premsa el balanç de la Política Fiscal i les Ordenances Fiscals de l’Ajuntament de Tortosa per al pròxim 2018.

  Segons l’alcalde, les ordenances fiscals s’han d’entendre com un dels pilars fonamentals del govern municipal, no es pot entendre com un exercici aïllat. La política fiscal determinarà i condicionarà un bon pressupost municipal per atendre les necessitats bàsiques de la ciutadania.

  Les ordenances fiscals del 2018, segueixen la línia aprovada des de 2008. Es basa fonamentalment en la congelació d’impostos. No s’incrementen els impostos, sinó que la línia a seguir se centra a fer pagar a la gent que no ho feia, mitjançant una depuració dels padrons municipals.

  Segons el regidor d’hisenda “si tots paguem, tothom paga menys. Ha quedat demostrat que congelant tributs s’ha recaptat més. Això ha permès fer front a l’ordenació de les finances municipals sense incrementar la pressió fiscal”.

  En conseqüència, per a l’exercici 2018 el govern municipal realitzarà:
  – La congelació de tots els impostos, resta de taxes i preus públics.
  – Una nova reducció de la taxa d’escombraries (-1%), que acumula una rebaixa del 13% en els cinc exercicis anteriors. Les llars de Tortosa tenen una taxa d’escombraries inferior des de 2008 en què es va implantar la recollida selectiva.

  Com a trets significatius de la política fiscal:
  – Es mantenen les bonificacions existents .
  – Es redueix el Preu Públic per als serveis bàsics de dependència.
  – S’adopten els models d’Ordenances fiscals aprovats per la Diputació de Tarragona en els impostos:IBI, IAE,IVTM.
  – Manteniment de l’esforç per assolir una major equitat tributària.

  Ferran Bel ha recalcat com novetat una opció que pot ser de gran utilitat per a l’econòmia de la ciutadania que a partir del dia 1 de Gener: BASE oferirà una tarifa on és podran agrupar els tributs i pagar-los còmodament en 9 quotes a l’any en lloc d’un sol període, sempre que aquests superin els 300 euros.