Tortosa engega el nou contracte de neteja viària i recollida i gestió de residus

    La implementació es farà de manera progressiva durant les properes setmanes i la nova imatge és 'Estima Tortosa. Amb tu, més neta'

    Aquest dimecres 1 d’agost s’ha signat el nou contracte de neteja viària i recollida i gestió de residus de Tortosa que entra en vigor avui mateix. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada pel regidor de Serveis, Domingo Tomàs, i els representants de l’empresa adjudicatària del servei, Acciona, Juan José Fernández i Javier Mínguez, han presentat els primers vehicles que han començat a funcionar a partir d’avui mateix.

    Tot i que la implementació del servei es farà de manera progressiva durant les properes setmanes, pel que fa a la part de neteja viària ja s’han posat en marxa tres noves escombradores, cinc vehicles elèctrics, i s’incorporarà una unitat d’aigua a pressió que complementarà la neteja exterior als punts més crítics. De fet, durant aquest mes d’agost estarà en marxa el 70% de la nova maquinària del servei que al llarg del mes de setembre estarà plenament operativa. També s’aniran instal·lant les noves papereres, unes 400 durant aquest any. Pel que fa al servei de recollida de residus, els nous camions i contenidors estaran abans de finals d’any.

    Amb el nou contracte també s’estrena la nova imatge ‘Estima Tortosa. Amb tu, més neta’. Com ha explicat l’alcaldessa, “volem que la gent se senti seva la ciutat i que ens ajudi a tenir una ciutat més cívica i millor”. Roigé ha recordat que aquest contracte té una vigència de 10 anys i s’ha adjudicat per un import de 22,9 MEUR, i permetrà millorar el servei de neteja i recollida de residus de la ciutat i dels cinc pobles. “Sabíem que era una de les mancances principals de la ciutat i a partir d’avui ho comencem a resoldre”, ha afegit.

    El nou contracte també suposa un increment d’un 60% les hores de treball ja que es passa de 30 a 48 operaris. Pel que fa al servei de neteja passem de 3 a 8 escombradores, més una fregadora, una unitat de pressió que complementarà la neteja exterior als punts més crítics, s’incorpora un camió de reg, dos aspiradores, 6 vehicles elèctrics. Respecte el servei de recollida de residus hi haurà 139 illes de contenidors completes i 7 noves illes soterrades. L’objectiu és passar del 25,28% de taxa de recuperació al 60% en deu anys. Per això s’aposta per illes de contenidors unificades, campanyes d’informació i prevenció, la implementació de l’educador ambiental, i la millora de la gestió de la deixalleria.