Tortosa construeix un columbari amb capacitat per 80 urnes al cementeri municipal

  El 31 d'octubre i 1 de novembre s'habilitarà el servei de transport gratuït amb bus llançadora per facilitar l'accés de la ciutadania amb motiu de Tots Sants

  L’Ajuntament de Tortosa ha iniciat la construcció d’un columbari, al cementeri municipal. El nou equipament permetrà dipositar-hi les cendres dels familiars difunts, davant l’augment de les incineracions i la creixent demanda d’aquest servei. El columbari s’ubica a l’entrada del cementeri i disposarà de 80 receptacles. Posteriorment es podria ampliar el nombre d’espais disponibles, en funció de la demanda. El cost de la construcció puja a 19.000 euros. Els treballs han de quedar enllestits aquesta setmana i es podran començar a utilitzar una vegada s’aprovin definitivament les ordenances fiscals.

  La construcció del columbari s’afegeix a les millores fetes al llarg dels últims anys al cementeri municipal. A més d’actualitzar la informació sobre la titularitat dels nínxols, també s’ha adquirit un nou elevador així com escales metàl·liques per accedir als nínxols més alts, i s’ha millorat la jardineria i la resta d’instal·lacions.

  Servei de bus llançadora per Tots Sants
  Coincidint amb la festivitat de l’1 de novembre, l’Ajuntament habilitarà una vegada més el servei de transport gratuït per accedir al cementeri amb un bus llançadora. El servei es durà a terme el 31 d’octubre i l’1 de novembre, amb expedicions cada mitja hora. L’objectiu és, tal com ha assenyalat l’alcaldessa, Meritxell Roigé, “facilitar l’accés de la ciutadania fins a aquest punt els dies de màxima afluència, evitant al màxim l’ús del vehicle privat”.

  El bus tindrà quatre parades: a la cruïlla dels carrers Despuig i Teodor Gonzalez (al davant de l’antic cinema Fèmina), a la cruïlla de l’avinguda Generalitat i carrer Arturo Anguera, a la cantonada de l’avinguda Generalitat i carrer Mossèn Bellpuig, i a la cruïlla dels carrers Barcelona i Ampolla, al davant de l’associació de veïns de Sant Llàtzer. Els horaris seran de 14.15 a 18 h, el dimecres 31, i de 8.10 a 18 h, el dijous 1.