Tortosa aporta 30.243 quilos d’aliments per combatre la fam

    Els aliments recollits seran entregats a través del Banc dels Aliments i de les entitats socials a les persones necessitades del territori

    La ciutadania de Tortosa ha tornat a demostrar la seva solidaritat a la recollida de primavera. Els tortosins i les tortosines han respost a la crida del Banc dels Aliments i han aportat més de 30.243 quilos per combatre la fam a la ciutat. El coordinador del Banc dels Aliments a les Terres de l’Ebre, Òscar Ologaray, ha destacat que els resultats aconseguits compensen tota la feina que suposa organitzar aquest jornada solidària. “Gràcies als voluntaris que han estat als supermercats, a tots els ciutadans que han fet la seva aportació que ens ha permès arribar als 30.243 quilos”, ha manifestat. Ologaray també ha volgut agrair als mitjans de comunicació la difusió feta durant els darrers dies, així com a les entitats, particulars i tots aquells que han contribuït a fer possible la recollida de primavera.

    El coordinador del Banc dels Aliments ha explicat que a través de Càritas i Creu Roja, el Banc dels Aliments farà arribar els aliments a les famílies de Tortosa. “Malgrat que ara hem recollit 30.243 quilos, aquests només són el 5% del que reparteix el Banc dels Aliments a les Terres de l’Ebre anualment”. Ologaray ha afegit que “des del Banc dels Aliments hem detectat un augment en la qualitat dels productes. Hem rebut molt més oli, llet, conserves, llegum cuit que en passades edicions, i s’ha reduït el llegum sec”.

    El portaveu de l’entitat ha acabat recordant que s’aproxima l’estiu i que en aquests dies de vacances tornarà a ser necessària la participació ciutadana. “La fam no fa vacances”, ha afegit Ologaray durant el balanç que s’ha fet aquest dissabte al vespre al magatzem on es feia la recollida del recapte.

    L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada de la regidora de Serveis Socials i Drets Civils, Maria Jesús Viña, i del regidor de Promoció Econòmica, Emili Lehmann, així com de representants de Creu Roja i Càritas, ha valorat molt positivament la participació i implicació dels tortosins i tortosines que ha permè recollir 30.243 quilos. “Tortosa ha tornat a demostrar que és un ciutat solidària”, ha agraït.