Tortosa adequa les instal·lacions perquè els exàmens en pista de Trànsit es puguin tornar a fer

    Un canvi de normativa va obligar els alumnes a desplaçar-se fins a Tarragona durant 14 mesos per poder examinar-se perquè la pista va quedar inoperativa

    L’Ajuntament de Tortosa ha adequat els instal·lacions del Camí del Mig per garantir que els exàmens en pista de Trànsit es puguin fer al territori. Un canvi de normativa va deixar-les inoperatives i va obligar durant 14 mesos a desplaçar tots els alumnes ebrencs a fer els exàmens en pista a Tarragona. Des del setembre les proves es tornen a fer a la capital ebrenca i aquest dimarts s’han signat els convenis amb Trànsit i les Associacions d’Autoescoles de Tarragona i l’Ebre, que assumiran el manteniment i la conservació de les instal·lacions, una pista normativa, amb tanca de seguretat, i un magatzem amb aules, despatxos i serveis per a professors, examinadors i alumnes. El consistori ha invertit 78.000 euros. Mensualment, de mitjana, entre permisos de motocicleta i carnets professionals, s’examinen en pista a les Terres de l’Ebre unes 130 alumnes.
    L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat la voluntat que ha tingut el consistori per resoldre les mancances de la pista d’exàmens i evitar que els usuaris ebrencs s’haguessin de desplaçar a més de cent quilòmetres per poder passar les proves. “Ara es garanteix que els exàmens es poden fer aquí”, ha destacat. També el representant de l’Associació d’Autoescoles de les Terres de l’Ebre, Carlos Montesó, ha remarcat la importància de “segellar” unes instal·lacions adequades que fins i tot, poden assegurar un creixement dels serveis prestats a llarg termini. “Qui sap si aquest espai, en un futur, també pot tenir ordinadors i que sigui un punt de referència”, ha apuntat.

    Tant Montesó com Roigé han assenyalat la importància de “tenir una administració el més pròxima possible” i establir serveis que garanteixin “l’equilibri territorial”. “Calia fer la inversió i dignificar l’espai, fer-lo normatiu. Estem molt satisfets de la feina feta conjuntament per les administracions i les Associacions d’autoescoles”, ha dit l’alcaldessa.

    Per la seva part, la cap de Trànsit a Tarragona i l’Ebre, Maria Teresa Gulbenzu, ha recordat que la pista es va haver d’aturar provisionalment perquè no complia amb les mesures establertes per la nova normativa, i tenia mancances de seguretat en no està tancada. Resolts aquest problemes, Gulbenzu també ha destacat que inclogui serveis per a examinadors i sobretot per a alumnes, perquè els moments previs de nervis dels exàmens siguin més portables.