Torredembarra prepara el Dia Mundial del Medi Ambient

  Serà el cap de setmana del 2 i 3 de juny

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  La Regidoria de Sostenibilitat organitza, per al cap de setmana del 2 i 3 de juny, diverses activitats amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient.

  El dissabte 2 de juny, a Cal Bofill, d’11.30 a 13.30 h, està prevista una xerrada sobre la qualitat de l’aire, a càrrec de Maria Garcia, portaveu de la Plataforma per la Qualitat de l’Aire i d’Ecologistes en Acció. L’acte s’emmarca en el Programa d’Educació Ambiental de la Regidoria de Sostenibilitat. L’organització tècnica va a càrrec d’Ecologistes en Acció i Centre d’Estudis Sinibald de Mas amb el suport del Campus Extens de la URV.

  Garcia explicarà la seva experiència en el projecte CAPTOR, sobre com afecta a la salut la mala qualitat de l’aire i les mesures que s’haurien de prendre des de les administracions per millorar les condicions de l’aire que respirem així com també del fenomen de l’ozó troposfèric.

  El diumenge 3 de juny, de 10 a 18 h, es durà a terme la 1a Fira per a la Transició (cap a un món millor) que acollirà paradetes, xerrades, activitats infantils, música en directe, entre d’altres activitats. Amb aquesta iniciativa es pretén posar èmfasi en les iniciatives properes que contribueixen a fer un planeta millor. D’aquesta manera, hi seran presents entitats i empreses relacionades amb l’educació respectuosa, una mostra d’una nova jardineria més autòctona, l’ús de sabons naturals i ecològics, exercicis de meditació i ioga a la platja, verdura i menjars ecològics.

  L’espai triat és l’envelat de Cal Bofill, els voltants i l’interior del propi edifici, atès que el passeig Marítim i la platja ja són espais de convivència i esbarjo naturals per a tothom.

  Aquesta Fira està organitzada per la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra, amb la col·laboració de l’Associació Mediambiental La Sínia, el GETE-Ecologistes en Acció i el GEPEC-Ecologistes de Catalunya.