Torredembarra ja es prepara per a viure un Carnaval multitudinari

  Torredembarra ja es prepara per a viure un Carnaval multitudinari amb novetats destacades en els recorreguts de les rues i en l’espai de la festa de nit i de la paella popular. Aquest matí, la Regidoria de Festes i l’Associació Amics del Carnaval han presentat la programació, amb la presència del Rei Carnestoltes i de la Cooperativa Combinats.

  El regidor de Festes, Raúl García, ha explicat que s’ubicarà una envelat de mil metres quadrats a l’aparcament de Mañé i Flaquer per acollir el ball de Carnaval de dissabte a la nit (un dels moments més àlgids de la festa) i també el dinar de diumenge. Aquest canvi permetrà oferir més espai per a la festa amb menys afectació al veïnat. Relacionat amb aquesta nova ubicació, també hi haurà modificacions al recorregut de les rues (la del dissabte a la nit finalitzarà a la cruïlla entre Antoni Roig i Francesc Moragas, i la de diumenge es mantindrà al passeig Marítim però amb sortida a Cal Bofill i arribada a la Casona).

  Aquests canvis han estat fruït del treball en comissió entre la Regidoria i l’Associació d’Amics del Carnaval. En aquest sentit, el regidor de Festes ha agraït la feina i l’entesa amb l’Associació. També ha agraït la tasca que desenvolupa la Cooperativa Combinats com a assessora artística externa.

  Per la seva part, el president de l’Associació Amics del Carnaval, Eusebi Arall, ha explicat que a dia d’avui s’han inscrit 21 carrosses i 5 comparses, el que representa uns 1.700 participants, al voltant de 400 més que l’any passat. A més de les colles torrenques, totes integrades a l’entitat, també hi haurà grups provinents de poblacions properes. Sobre aquest fet, el regidor Raül García ha ressaltat la capitalitat de Torredembarra al Baix Gaià.

  A part dels premis econòmics de participació, s’atorgaran un seguit de reconeixements entre les carrosses i les comparses participants: a la millor disfressa, a la millor coreografia, a la idea més original, al millor maquillatge, al tema més satíric, a les tres millors carrosses o a les tres millors comparses. Per votació popular, en línia, es podrà escollir la millor carrossa i la millor comparsa.

  La intervenció de Nacho Pascual, de la Cooperativa Combinats, ha estat un pèl accidentada ja que el Rei Carnestoltes, que arribarà el 20 de febrer a Torredembarra, s’ha avançat uns dies “d’amagatotis” per reivindicar un Carnaval més crític i amb menys plomes. En paraules de Sa Majestat Carnestoltes: “si no critiqueu, no hi haurà futur”.