Torredembarra és un dels 3 únics municipis catalans triats per participar en el projecte MITOMED+

  Aquest projecte té com a objectiu promoure la sostenibilitat i la responsabilitat en el turisme marítim i costaner a la zona del Mediterrani

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  Torredembarra (Tarragona), junt amb Sant Antoni de Calonge (Girona) i Sitges (Barcelona), ha estat escollida per a participar en la fase pilot del projecte “Models of Integrated Tourism in the Mediterranean+ (MITOMED+), liderat a Catalunya per l’Institut de Recerca en Turisme (INSETUR) de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona (UdG). Aquest projecte està finançat per la Unió Europea i té com a objectiu promoure la sostenibilitat i la responsabilitat en el turisme marítim i costaner a la zona del Mediterrani. L’alcalde, Eduard Rovira, ha destacat que Torredembarra ha estat el municipi triat pels responsables del projecte per representar el litoral tarragoní pel seu reconegut camí en l’àmbit de la sostenibilitat.

  El MITOMED+ desenvoluparà indicadors pràctics per facilitar la presa de decisions i millorar la governabilitat dels municipis mediterranis. El funcionament d’aquest sistema d’indicadors i la plataforma online que permetrà la seva visualització s’han presentat recentment en una jornada de treball a la Facultat de Turisme, on han participat la resta de socis del projecte procedents d’Itàlia, Croàcia, Xipre i Andalusia.

  Per aconseguir-ho, el projecte augmentarà el coneixement i el debat social entorn a la sostenibilitat turística, aconseguint una millora de la presa de decisions i de la planificació d’aquesta modalitat de turisme.

  Des del mes de novembre passat, aquestes poblacions ja recullen dades dels indicadors del projecte. Aquesta informació serà una eina per a la presa de decisions per assolir millors nivells de sostenibilitat a nivell global, incloent els eixos social, econòmic i ambiental.

  A partir d’aquest any, superada la fase pilot, tots els municipis costaners catalans que estiguin compromesos amb la gestió sostenible del turisme podran accedir a aquests indicadors per fer la seva recollida i el posterior tractament de dades.

  El projecte MITOMED+ compta amb el suport de l’Agenda per un Turisme Sostenible i Competitiu, en una Política Marítima Integrada (Agenda for Sustainable and Competitive Tourism and Integrated Maritime Policy).