Tornen a proposar la creació d’un alberg a Lleida per a temporers que sigui de gestió pública

  El grup municipal d'ERC lamenta que l'equip de Govern hagi tardat tant a assumir la necessitat de crear un alberg per a persones temporeres, i reclamen a Ros que funcioni l'any que ve

  El Grup Municipal d’Esquerra Republicana a la Paeria de Lleida ha fet pública la seva indignació pel que considera que és la pèrdua de tres anys per resoldre el problema que, estiu rere estiu, es repeteix en relació a la situació dels temporers. En aquest sentit, recorda que la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de l’Ajuntament de Lleida va iniciar l’estiu de 2015 un procés per elaborar un document per a la gestió de l’atenció a les persones temporeres, en què ja s’advertia de la necessitat de treballar en xarxa. Per aquesta raó, Carles Vega, president del grup municipal, manifesta que “és lamentable que més d’un centenar de persones s’hagin hagut de quedar a dormir al carrer, i que altres administracions com la Generalitat o el Consell Comarcal hagin reaccionat abans que la pròpia Paeria, perquè l’equip de govern municipal hagi pres la decisió de col·laborar en una xarxa d’albergs per a temporers”.

  Per als edils republicans, l’inconvenient més important és que hores d’ara la ciutat no està en condicions de col·laborar en aquesta xarxa. Segons Vega, “la ciutat de Lleida no té cap alberg per a temporers perquè el seu Ajuntament de Lleida mai va fer aquesta aposta, i ‘sobreocupar’ Jericó no és pas la solució, ja que es barregen dos perfils diferents de persones i, a més, permetre la superació de l’aforament legal i utilitzar espais comuns no habilitats per dormir atempta contra la dignitat de les persones i contra la seva seguretat”.

  D’aquí que ERC-Avancem consideri que la solució passa ara per construir un alberg nou només per a persones temporeres, per acollir-les durant tota la campanya de la fruita. “Aquest alberg pot ser temporal o fix, però específic per a temporers, ja que no són persones sense sostre, i cada perfil necessita un tractament específic i diferenciat”, segons ha manifestat Carles Vega.

  El grup municipal d’ERC-Avancem exigeix a l’equip de Govern que el nou alberg per a temporers sigui de gestió íntegra municipal. Els republicans agraeixen a l’equip de govern que finalment s’hagin sumat a la seva proposta de crear un alberg per a persones temporeres i li demanen a Ros que aquest estigui operatiu ja la primavera vinent, per a la qual cosa el portaven republicà assevera que ja que “finalment l’equip de govern s’ha sumat a la nostra proposta, ara esperem que la gestió del mateix no caigui en mans provades, com acostuma a passar al nostre ajuntament”.

  Cal recordar que ja fa temps que ERC demana la creació d’aquest alberg, que podria ser de caràcter fix o temporal, però específic per a temporers, ja que no són persones sense sostre, i cada perfil necessita un tractament específic i diferenciat.