Torna la “Via Blava” que va de la terra de l’arròs a la terra del vi navegant per l’Ebre

  L'activitat turística tindrà lloc el 21 de juliol amb sortida des de Riumar, a la desembocadura de l'Ebre

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El Club Nàutic Riumar de Deltebre organitza pel proper dissabte 21 de juliol una nova edició de l’activitat turística que ha anomenat Via Blava “De l’arròs al vi”, en la qual els participants podran gaudir d’una jornada lúdica i també esportiva tot remuntant el riu Ebre en petites embarcacions a rem. La programació d’aquesta jornada inclou la sortida des del port esportiu de Riumar, a Deltebre, amb navegació fluvial fins a Tortosa. Un cop desembarcats, es farà una visita per la Festa del Renaixement, que es trobarà en el punt àlgid de la seva 23a edició, per a continuar fins al Pinell de Brai per a realitzar una visita guiada a la Catedral del Vi, incloent un tast de vins de la DO Terra Alta. Finalment, es dinarà al restaurant Villa Retiro, a Xerta.

  El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Tortosa, Josep Monclús, acompanyat per la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Deltebre, Anna Giménez, el president del Club Nàutic Riumar de Deltebre, Joan Vicenç Barbas, i del director de l’IDECE (Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre), Joan Martí Masdeu, ha fet la presentació d’aquesta quarta edició de la Via Blava. L’organització ha informat que ja es compta amb una vintena d’embarcacions inscrites i prop d’un centenar de persones. La quarta edició de la Via Blava té com a col·laboradors l’Ajuntament de Tortosa, l’Ajuntament de Deltebre, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, el Club de Rem Tortosa, l’IDECE, l’Hotel Restaurant Villa Retiro de Xerta, i de la companyia d’assegurances Metromar.

  La navegació fluvial riu amunt durarà entre dos hores i dos hores i mitja, i per a totes aquelles persones que no disposen d’embarcació pròpia, s’habilitarà un procediment de reubicació en altres embarcacions que disposen de places lliures. Per a més informació al respecte d’aquesta activitat, i per a realitzar les reserves, es pot trucar als telèfons del Club Nàutic Riumar (977 470 618 / 619 196 707).

  Des de l’IDECE s’ha explicat que s’ha garantit que les embarcacions puguin arribar fins a Tortosa i que l’aparició d’una illa pels alts cabals de l’Ebre de tot l’hivern i primavera ha fet que s’hagin hagut de reubicar els amarratges. Així les embarcacions petites amarraran a l’embarcador de davant del Mercat de Tortosa i les grans ho faran a la part que s’habilitarà al barri de Ferreries.