Torna la Programació de Primavera a la Sala Unió d’Alpicat

‘Conservando memoria’, de la companyia El Patio Teatro, és la primera de les obres d’un cicle que acabarà el 30 de maig

La Unió ja té a punt el retorn dels espectacles amb la Programació de Primavera, que va haver de ser ajornada ara fa un mes, poc abans de la Setmana Santa, degut a la situació sanitària. Els cinc espectacles que formen el cartell són els mateixos que estaven previstos en aquell moment, i que ara s’han reprogramat, tot i que variant l’ordre.

Obrirà el foc ‘Conservando memoria’, a càrrec de la companyia riojana El Patio Teatro, que es podrà veure el diumenge 2 de maig a les 18.00 hores. Es tracta d’una peça adreçada a un públic major de 12 anys que combina teatre i manipulació d’objectes i que proposa un joc de preguntes als avis, en un recorregut per esquivar la seva absència.

La segona cita arribarà el diumenge 16 de maig (17.30 hores) amb ‘Ricky, el professor de tenis’, un espectacle que forma part del circ de primavera del festival Circ Picat que cada any se celebra a La Unió coincidint amb el Dia Mundial del Circ. Clown, acrobàcia, equilibri i malabars formen part d’una obra que té com a protagonista un personatge que s’ho té molt cregut.

El cicle seguirà el dissabte 22 de maig (18.00 hores) amb ‘Els cistells de la Caputxeta’, una obra de teatre familiar, música, titelles i manipulació d’objectes a càrrec de Samfaina de Colors. L’espectacle ens fa partícips d’un gran descobriment: el famós cistell de la Caputxeta no n’era un de sol, sinó que en tenia dotze, un per a cada mes de l’any, i tots carregats de poesia i de cançons.

Una setmana després, el dissabte 29 (18.00 hores), s’ha programat ‘El Patufet i els seus pares’, amb Teatre Nu, una obra familiar, apta per a totes les edats i que ens presenta una entranyable parella a qui agradava cantar i que van ser pares d’un infant molt i molt petit.

La Programació de Primavera es tancarà el diumenge 30 de maig (18.00 hores) amb ‘Loïc’, a càrrec d’UN Teatre. Es tracta d’una peça recomanada per a majors de 7 anys i que ens planteja un relat sensible sobre la solitud, les pors, el dol i l’abandonament social en el que es troba la majoria de la nostra gent gran.

Les entrades per als espectacles es podran adquirir online a www.alpicat.cat/entrades o bé a través de l’App de l’Ajuntament d’Alpicat, amb descomptes per als Amics de La Unió. De moment, només es poden adquirir localitats per a l’obra del 2 de maig. Aquells que tinguin entrades per aquest espectacle –per haver-les comprat abans de l’ajornament– poden utilitzar les mateixes, i en cas que no hi puguin assistir, poden enviar un correu electrònic abans del diumenge 25 d’abril a cultura@alpicat.cat i se’ls retornarà l’import de les localitats. Cal tenir en compte, a més, que alguns dels espectacles ja havien exhaurit les entrades abans de l’ajornament, de manera que ara només es posaran a la venda les localitats que siguin retornades.