El TGN Bàsquet Club i Bàsquet Teresianes uneixen forces

  L'acord entre el TGN Bàsquet Club i Bàsquet Teresianes es va escenificar divendres a la tarda i que té com a objectiu potenciar la branca masculina d'ambdues entitats

  temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

  El teatre de l’antic pòsit de pescadors del Serrallo va ser l’escenari divendres a la tarda de l’escenificació de l’acord entre el TGN Bàsquet Club i Bàsquet Teresianes per a potenciar la branca masculina d’ambdues entitats. Així, per part del TGN Bàsquet van assistir a l’acte el president del club, Josep Maria Adam, el director esportiu, Raül Bonet, i el director de l’escola Vedruna Sagrat Cor, Josep Nolla. Per part del Bàsquet Teresianes,  va assistir-hi el seu president, Josep Espel, el director esportiu, Isaac Sepúlveda, i el director de l’escola Teresianes Francisco Sardaña.

  L’acord entre les dues entitats preveu tenir un equip sènior masculí format per jugadors dels dos clubs. Actualment, el Bàsquet Teresianes té un equip sènior masculí que milita a Tercera Catalana i, a partir d’aquest conveni, es nodrirà també de jugadors formats al TGN Bàsquet. El club lila només té equips sèniors femenins —a Copa Catalunya Femenina i a Tercera Catalana— i, fins ara, els jugadors masculins finalitzaven l’etapa al TGN Bàsquet en categoria júnior, havent de buscar equip a partir d’aleshores.

  «És un acord molt positiu per a nosaltres perquè permet donar sortida als jugadors que formem en tota l’etapa de bàsquet base, i fer-ho en un club amic i on creiem que podran desenvolupar tot el seu potencial», deia Raül Bonet. El director esportiu del TGN Bàsquet va afirmar que l’acord és per una temporada, renovable cada curs. «Raül [Bonet] i jo tenim la mateixa idea de bàsquet, fa molts anys que ens coneixem i creiem que les dues entitats ens podem beneficiar d’aquest acord. El TGN Bàsquet és l’entitat amb més present i futur de la demarcació i és un orgull poder-hi treballar conjuntament», diu Isaac Sepúlveda, que va afegir que també es farà, previsiblement, un segon equip sènior de caràcter menys competitiu.

  L’equip sènior masculí fruit de l’acord entre les dues entitats vestirà de blanc i durà el nom de Teresianes, tot i que jugarà al pavelló del Sagrat Cor. Bàsquet Teresianes es farà càrrec de les despeses d’aquest equip. El conveni preveu també un equip júnior masculí format per jugadors dels dos equips.

  «Amb aquesta, diguem-ne, unió, podem ser els números 1 de Tarragona. L’acord amb Bàsquet Teresianes suposa donar continuïtat al treball que fem amb els nois durant tota la seva etapa de formació», diu Josep Maria Adam. «Som dues entitats amb moltes afinitats. Les dues hem sorgit d’una escola i això ens uneix. Hem de tenir present que els dos clubs, sumant els seus jugadors, tindran més de 400 jugadors federats i més de 600 si comptem els més petits», explica Josep Espel.

  Per la seva banda, els directors dels centres educatius també es mostren molt satisfets amb l’acord. «Nosaltres som una escola que, a banda de la nostra activitat educativa i de formació també volem aportar uns valors i, en aquest sentit, l’esport és molt important», diu Francisco Sardaña. El director de l’escola Vedruna Sagrat Cor, Josep Nolla, va destacar el paper dels clubs a l’hora de potenciar l’activitat esportiva: «Tot el jovent de Tarragona hauria de donar les gràcies als impulsors d’aquest conveni per potenciar d’aquesta manera l’esport a la ciutat».