Territori construirà un pas inferior per sota de la C-12 per accedir a l’Escola Alba de Lleida

    La millora dels accessos al centre és una reivindicació història de la comunitat educativa del col·legi

    temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

    El Departament de Territori i Sostenibilitat constituirà un pas inferior per sota de la carretera C-12 per accedir a l’Escola Alba, situada al terme municipal de Corbins (Segrià) però molt a prop del de Lleida, ciutat d’on provenen la majoria dels seus alumnes. Aquesta és la solució i no una rotonda per a la qual ha optat finalment el departament per tal de millorar els accessos al centre, una històrica reivindicació de la comunitat educativa per incrementar la seguretat d’alumnes, pares i docents que cada dia s’han de desplaçar en vehicle fins a l’escola. Així, es construirà un pas soterrat, 160 metres abans d’arribar al col·legi venint des de Lleida al qual s’accedirà des de la intersecció actual en forma de rotonda partida que ara obliga els vehicles que volen accedir al centre a creuar la C-12 amb un gir a l’esquerra, que quedarà prohibit. Tampoc podran girar a l’esquerra els vehicles que surtin de l’escola per dirigir-se direcció Corbins, que igualment hauran de dirigir-se al nou pas per sota de la C-12 per fer el canvi de sentit. Territori preveu licitar les obres, que tindran un cost aproximat d’uns 620.000 euros, durant el 2019 amb la voluntat que puguin enllestir-se durant el mateix any.

    La solució escollida per Territori i Sostenibilitat preveu la construcció d’un pas inferior a uns 160 metres abans d’arribar a la intersecció actual a la C-12, davant de l’Escola Alba, junt amb els vials de connexió corresponents a cada costat de la carretera per arribar a la intersecció existent, que també es modificarà i només permetrà els girs a la dreta. Així, mitjançant el pas inferior -i els vials de connexió- es podran efectuar els girs a esquerra, ja sigui venint de Lleida per accedir al centre o bé per dirigir-se direcció Corbins en sortir de l’escola

    L’accés actual a l’Escola Alba està format per una rotonda partida que permet fer els girs a esquerra, si bé s’han de creuar el dos carrils, la qual cosa pot suposar un cert risc sobretot tenint en compte que la C-12 suporta un trànsit de 9.352 vehicles al dia, segons Territori i Sostenibilitat. Tot i això, el tram corresponent de la carretera C-12 d’accés a l’Escola Alba no és un Tram de Concentració d’Accidents.