Terrassa celebra la diada de Sant Jordi al carrer

Avui, demà i dissabte, 38 botigues de llibres, roses i editorials instal·laran una parada al carrer, davant de l’establiment

Cada any, per la Diada de Sant Jordi, els carrers de la ciutat s’omplien de parades de roses i llibres, en una jornada cívica i multitudinària. Enguany, a causa de la crisi sanitària, aquesta celebració s’ha hagut de redissenyar i adaptar-la a les mesures, disposades al Pla de la Diada de Sant Jordi 2021 publicat pel PROCICAT, per tal de garantir la seguretat i la salut de la ciutadania. Tot i això, demà divendres als carrers de la ciutat hi haurà 38 parades de llibres i roses, situades a les portes dels establiments de la ciutat tal com recomanen les directrius marcades, o en altres espais més amplis, on es garanteixi la circulació de persones, amb distància i seguretat.

Des de l’Ajuntament, aquest any, s’han autoritzat un total de 19 parades de floristeries a les portes dels establiments o en altres espais, així com 19 a llibreries, papereries o editorials. La situació d’excepcionalitat provocada per la Covid-19 ha restringit la possibilitat d’instal·lar parades al carrer a només llibreters/eres, editorials i floristes amb llicència d’activitat i domicili social a Terrassa.

Les restriccions i recomanacions davant d’una diada que tradicionalment congregava moltes persones al carrer, ha estat el motiu pels que l’Ajuntament de Terrassa, a més, a obert aquests permisos d’instal·lar-se a les portes dels establiments a més dies d’aquesta setmana, no només al dia 23 d’abril. Així, tant des d’avui dia 22, com el 23 i el 24 d’abril, els establiments que així ho han sol·licitat, podran disposar de parada de venda al carrer, amb l’objectiu d’esglaonar les vendes i, alhora, evitar aglomeracions de persones. Des de l’Ajuntament, a més, s’ha volgut donar suport a aquests establiments, que tenen en aquesta Diada un dels dies de més venda de l’any, i els ha inclòs en la campanya de Sant Jordi d’enguany, amb un mapa de les ubicacions de les seves parades, a través de les Xarxes Socials. També es podran consultar al web https://botiguesobertes.terrassa.cat

Amb l’objectiu de poder celebrar una Diada el més tradicional possible, des de l’Ajuntament es va impulsar la setmana passada la possibilitat d’organitzar una Fira- Mercat, ubicada al Parc de Sant Jordi. Aquesta opció, pensada com un espai perimetrat, amb fluxes d’entrada i sortida, i control d’aforament, finalment no se celebrarà per l’escassa demanda rebuda per instal·lar-se en aquest espai. Així, es manté la possibilitat d’ubicar les parades a les portes dels establiments, o en espais amplis i ventilats propers a aquests, si ja s’havia fet la sol·licitud corresponent.

Altres activitats

Tot i la situació sanitària, aquest 2021, des de l’Ajuntament de Terrassa, a través de diferents àrees i serveis municipals, així com dels propis establiments de la ciutat, s’ha treballat per organitzar un programa d’activitats per celebrar la Diada de Sant Jordi. Aquestes, que es poden consultar a http://www.terrassa.cat/sant-jordi, s’han vingut celebrant des del passat dilluns, i s’allargaran fins el proper dissabte.