Temperatures inusualment altes en aquest mes de febrer al Baix Penedès

  L'estació meteorològica del Montmell va registrar una temperatura màxima de 24,8Cº el passat 27 de febrer

  La situació anticiclònica que afecta Catalunya des de fa més de 3 setmanes ha provocat, en general, absència de núvols, vent fluix i una temperatura diürna alta per l’època, amb algunes jornades de suavitat tèrmica molt inusual a l’hivern. Després dels primers rècords de temperatura màxima de febrer, que es van produir el divendres 22, especialment a l’Empordà, l’ambient més càlid s’ha registrat entre el dimarts 26 i el dijous 28 de febrer. Especialment destacades van ser les màximes del dimecres 27, quan es van superar els 25 ºC a molts sectors del prelitoral i en algunes planes de l’interior, amb un valor insòlit de 27,1 ºC a l’Observatori de l’Ebre.
  Pujada de temperatura del 22 de febrer
  Cal esmentar que 9 de les 144 estacions de la XEMA amb més de 10 anys de dades ja havien superat el rècord temperatura màxima de febrer el passat divendres 22, de manera que al llarg del mes i fins el dia 27 el número d’estacions amb un nou rècord de febrer ha estat de 73.
  La del dia 22 va ser també una situació anticiclònica, però amb una lleugera entrada de tramuntana que va provocar que els valors més elevats, propers als 25 ºC, es concentressin a l’Empordà i comarques pròximes del nord-est.
  Inversió tèrmica nocturna molt acusada
  La situació anticiclònica ha provocat molts dies consecutius de cel serè i vent fluix a bona part del país, condicions que han afavorit una acusada inversió tèrmica nocturna, amb glaçades a moltes fondalades de l’interior, algunes del prelitoral i fins i tot en alguns sectors propers al mar, sobretot cap al golf de Roses. En aquests sectors baixos, i malgrat la massa d’aire càlid, la temperatura nocturna ha estat semblant a la normal per l’època. En canvi, als sectors enlairats la temperatura ha estat molt alta també de nit.